Siyaset 'EMASYA en kısa sürede değişecek'
Paylaş
'EMASYA en kısa sürede değişecek'

Cemil Çiçek, EMASYA Protokolü ile ilgili olarak, “Ümit ederim kısa sürede bu çalışma neticelenmiş olur” dedi

ORTADAN KALKACAK’

Haberin Devamı

Askere toplumsal olaylara el koyma etkisi veren EMASYA (Emniyet Asayiş Yardımlaşma) Protokolü en son ‘Balyoz’ adlı darbe planı iddialarında da gündeme gelmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, “EMASYA Protokolü’nü gündemimizden çıkaracağız, ortadan kaldıracağız. İlgili bakanımız çalışıyor” demişti. Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, EMASYA Protokolü ile ilgili olarak, “Ümit ederim kısa sürede bu çalışma neticelenmiş olur” dedi.

‘İÇ TEHDİT’

Cemil Çiçek, “Sayın Başbakan dün (önceki gün) yaptığı açıklamada, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ndeki iç tehdit kavramına yönelik bir değişiklik yapılacağını söyledi. Nasıl bir değişiklik öngörülüyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: Milli Güvenlik Siyaset Belgeleri 5 yılda bir yeniden gözden geçirilir. 2005 yılında bir değerlendirme yapıldı ve bugün yürürlükte olan metin ortaya çıkmıştı. Aradan geçen 5 yılda Türkiye’de ve dünyada çok önemli değişiklikler oldu. İlgili birimlerden görüşler gelir, bunlar değerlendirilir. Çalışmaların ardından Milli Güvenlik Kurulu’nda şekillendirilerek yeniden oluşturulur.

Haberin Devamı

'ALEVİLERİN SORUNUNU ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ'

Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu’nda Devlet Bakanı Faruk Çelik’in Alevi Çalıştayı hakkında bilgi verdiğini de söyledi. Cemil Çiçek, şunları söyledi: Bilim adamlarından sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar farklı alanlardan katılım olan toplantıların sonuna gelindi.

Bu toplantılarda Alevi vatandaşlarımızın devletten beklentileri, talepleri, sıkıntıları ve çözümleri dile getirilmiş oldu. Bunlar rapor haline getirildi zaten. Gelinen noktada son toplantıyla bazı konularda mutabakata da varılmış oluyor. Bunlar genel mutabakatlardır. Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek zorundayız.