Yaşam 'Emek' dimdik ayakta!

'Emek' dimdik ayakta!

Paylaş
'Emek' dimdik ayakta!

Uzun bir süredir yerine alışveriş merkezi yapılacağı haberleri büyük tepki toplayan Emek Sineması'nın yıkılma kararı iptal edildi

İstanbul'un en eski sinemalarından birisi olan 86 yıllık tarihi Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı çıkanlara yargıdan sevindirici haber geldi.

Haberin Devamı

Türk sinemasını uluslararası platforma taşıyan 'Yumurta-Süt- Bal' üçlemesinni yönetmeni Semih Kaplanoğlu ile yönetmen Yeşim Ustaoğlu gibi isimlerin 'Orada izlediğim filmler sayesinde yönetmen olmaya karar verdim' dediği Emek Sineması'nın yerine alışveriş merkezi yapmayı ve binanın 8. katına sinemanın bir benzerinin yapılmasını hedefleyen proje, Mimarlar Odası Büyükkent şubesinin başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Mahkemenin kararında “Davakonusu işlem, uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlardoğurabileceğinden, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesiyaptırıldıktansonrabukonuda yeniden bir karar verilinceyekadar teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, oybirliğiyle karar verildi” denildi

Haberin Devamı

Emek Sineması’nın yıktırmak istemeyenler, nisan ayındayapılan 29.İstanbulFilm Festivali sırasında pek çok eylem düzenleyerek yıkıma karşı çıkmış, festivalin açılışında konuşan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay borazanlar çalınarak protesto edilmişti.

İlgili yazılar:

BAŞINIZA EMEK KADAR ALIŞVERİŞ MERKEZİ DÜŞSÜN!

1 MAYIS'A EMEKÇİ FİLM FESTİVALİ!