Şirin Sever Emek Sineması restore edildi, sorular bitti mi?
HABERİ PAYLAŞ

Emek Sineması restore edildi, sorular bitti mi?

Haberin Devamı

Yıkımı büyük gürültü koparan tarihi Emek Sineması’nın yeni hali sonunda ortaya çıktı. Modern ve gayet şık olmuş.

Haliyle, sinemanın yeni halini gören ‘klavye delikanlıları’ susmuyor: “Kapısına ‘Çapulcular giremez’ tebalası koysak haksız mıyız?”, “Gezi zekalı sanatçıları açılışa çağırıp arsızlıklarını göstersinler”, “Karşı çıkanları sokmayın” diyen diyene.

Başıma bir şey gelmeyecekse eğer, itiraf edeyim: Rutubet kokan, fare kaynayan, tinercilerin nefesi ensende bir sinemadansa, restorasyondan yana oldum hep.

Elbette tarihi dokuya sadık kalarak, kendine has özelliği bozulmadan. İtirazların bütün çıkış noktası da buydu zaten.

O yüzden o modern, gösterişli ve keyifli salon açıldığında daha da çok tartışılacak…

Topkapı Müzesi’ni restore edenlerin görev aldığı mekan, iddia edildiği gibi aslına uygun mu restore edildi?

Sinema salonu asıl yerinde mi yoksa binanın üst katında mı? Bekleyip göreceğiz...

Taciz bitmiyor



Spor camiasında erkekler, daha mı kaba, saygısız ve cüretkar acaba? Bunu bana düşündürten, yakın zamanda yaşanan iki çirkin olay... Trabzonspor M.P. basketbol takımı yöneticisi Zafer Meriç, gazeteci Sedef Kabaş’ı twitter’da şu sözlerle taciz etti:

“Senin derdin Viagra aldığında senin o an yanında olmaman. Ama bak ben boştayım beklerim Sedefim, yavrum…”

Neyse ki kulüp olayı anında kınadı, yöneticiyi de görevden aldı. Diğer haber yurt dışından…

Avustralyalı kriket takımı Melbourne Renegades’in oyuncusu Chris Gayle; kendisiyle röportaj yapan kadın muhabire canlı yayında şu sözlerle asıldı:

“Bu güzellikle röportaj yapmak için burdayım. Bu güzel gözleri ilk defa görüyorum. Umuyorum ki bu maçı kazanırız ve seninle bir şeyler içeriz…”

Şaşırıp gözlerini indiren muhabire “Kızarma bebeğim” diyerek tacize devam etti.

Canlı yayında cürete bak! Kadın muhabir o an tokadı patlatsa, şahane bir hareket olmaz mıydı... Ne dersiniz?


Uçakta çekirdek



Şarkıcı Gülben Ergen, uçakta arkadaşları ile çekirdek çıtlattıkları fotoğrafını paylaşmış. Instagram hesabında gördüm. Görünce “Yok artık!” dedim. Her hareketimizi, sesimizin tonunu bile minimum seviyeye ayarlamamız gereken bir toplu taşıma aracında, çıt çıt çıt çekirdek yemek abes olmamış mı? Uçak kalkmadan ve indikten sonra cep telefonuyla konuşmak bile hâlâ tartışılıyor. Başkalarını rahatsız eder diye. Ayıp doğrusu!

Uçakta nefret ettiklerim

Yürüyen merdivende sağa çekilip beklemek gerektiğini, yayalara kırmızı yanarken durmak gerektiğini asla öğrenemeyen bir milletiz... Uçakta da başkalarını umursamayız elbette! Çekirdek yiyen eğlenceli grup bana, uçakta nefret ettiğim hareketleri hatırlattı:

- Öndeki koltuğu, sanki kimse oturmuyor gibi iteleyenler, sallayanlar
- Arkadaki yolcuyu düşünmeden, koltuğunu en dibe kadar arkaya yaslayanlar
- Ciyak ciyak ağlayan çocuklar
- Konuşmak istemediğin halde, ısrarla sohbet etmek isteyen, soru soran yolcular
- Yüksek sesle konuşanlar
- Koltuğun kolçağını tapulu malı gibi kullananlar.

Özlenen Cem Yılmaz



Son filmi ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’de izleyicisini hayal kırıklığına uğratan Cem Yılmaz’ın, Yüksel Aksu imzalı ‘İftarlık Gazoz’daki rolü ve performansı merak konusuydu. Filmin fragmanı önceki gün yayınlandı… Gördüğüm kadarıyla Cem Yılmaz bu kez şivesiyle, oyunculuğuyla ve tüm gerçekliğiyle karşımıza çıkacak. ‘Dondurmam Gaymak’, ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ gibi sıcacık Ege hikayeleriyle bizi buluşturan Yüksel Aksu; Cem Yılmaz’ın açığını kapatmış görünüyor. Özlediğimiz Cem’i bizimle yeniden buluşturacak gibi. Değişiklik iyidir… Bazen kendini başkasına teslim etmek de gerekir. ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’in 1 milyon 827 bin kişilik izlenme rakamı da bunu gösteriyor.

DUVAR YAZISI

- Küfür ediyor musunuz?
- Derdimi anlatabilecek kadar işte!

Güzel insanlarız be...


Kadir Karamanlı, pastasını üflerken mutlu ama şaşkındı.



Mehmet Yavuz


- 59 yaşındaki Kadir Karamanlı’yı, 2015’in son gününde kar altında kağıt toplarken tanıdı Türkiye... “Bugün yılın son günü, çuvalımı doldurabilirsem de doğum günüm” diyen Kadir Karamanlı, herkesin içini sızlatmıştı. Bu sızıya dayanamayan bir grup “güzel” insan da, Kadir Karamanlı’yı buldu, pasta keserek doğum gününü kutladı ve onu mutluluktan ağlattı.

- Bir başka haber... Bursa’da galeri sahibiyken iflas eden, ailesi dahil her şeyini kaybeden 72 yaşındaki Mehmet Yavuz; eski ayakkabıları yenileyip satarak ekmeğini kazanıyor. Bu hüzünlü hikaye medyada yer alınca, yurdun dört bir yanından tamir edip satsın diye kullanılmış ayakkabı yağdı Mehmet Yavuz’a.


* * *

Birbirimizi kırıp döküyoruz, öldürüyoruz, nefret kusuyoruz ama bazen öyle şeyler yapıyoruz ki, “Off ne güzel insanlarız ya” diyebiliyoruz. İşte bu iki haber bana bunu dedirtti. Keşke hep böyle haberler okusak…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder