Yaşam Emek'in kapısına sevenleri kilit vurdu

Emek'in kapısına sevenleri kilit vurdu

Paylaş
Emek'in kapısına sevenleri kilit vurdu

İstanbul'un en önemli sinema salonu, 2 yıl önce yerine yapılacak bir alışveriş merkezinin en üst katına bir benzerinin yapılmasını öngören bir proje nedeniyle kapandı

Emek Sineması’nın yıkımına sebep olacak bu projenin yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu. 4 aydır bilirkişi raporlarının mahkemeye ulaşması bekleniyor. Dün 18.30’da Taksim Meydanı’nda toplanan bine yakın kişi Emek Sineması’nın yıkımına karşı olduklarını bir kez daha hatırlattı.

Haberin Devamı

İstikal Caddesi’nde “Emek bizim, İstanbul bizim” diyen sesler yükseldi. Aralarında, Seren Yüce, Seyfi Teoman gibi ödüllü yönetmenler, Tülin Özen, Meltem Cumbul ve Ali Sürmeli gibi oyuncular ve sinema yazarları da vardı.

“Bilirkişi bırak bu işi”, “Sermaye elini ‘emek’imden çek”, “Bırakın alkıştan yıkılsın” gibi pankartlar taşıyan grup, alkışlar, ıslıklar ve davullar eşliğinde yürümeye başladı. Yeni açılan Demirören Alışveriş Merkezi’nin önüne gelindiğinde, grup içeri yöneldi.

Alışveriş Merkezi’nin birinci katına, “Emek’ten çıkın Demirören’i yıkın” yazılı bir pankart asıldı. Dükkanlar kepenklerini indirdi. Emek Sineması’nın önünde ise basın bildirileri okundu. Ardından Emek’in kapısına zincirler takıldı ve kilitlendi. Sinemanın önüne kırmızı bir perde asıldı.

Haberin Devamı