Gündem Emekli astsubaya bayrak gözaltısı

Emekli astsubaya bayrak gözaltısı

Paylaş
Emekli astsubaya bayrak gözaltısı

Tekirdağ'daki törenler sırasında yakındaki bir caminin minaresine çıkan emekli Astsubay Gündoğan Uygunbaş, Türk Bayrağı açarak hükümetin Kürt açılım politikasını eleştirince gözaltına alındı

Türkiye Cumhuriyeti 'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk , ölümünün 75’nci yılında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde düzenlenen törenlerle anıldı. Edirne’de Atatürk anıtının önünde çelenklerin konulmasından sonra törene katılanlar topluca andımızı okudu. Tekirdağ’daki törenler sırasında yakındaki bir caminin minaresine çıkan emekli Astsubay Gündoğan Uygunbaş, Türk Bayrağı açarak hükümetin Kürt açılım politikasını eleştirince gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Minarenin giriş kapsını kilitleyen Uygunbaş, konuşmasını 20 dakika boyunca sürdürdü. Protestoyu duyan polis ekipleri, kilitli giriş kapısını kırarak minareye çıktı. Emekli astsubay Uygunbaş’ı gözaltına alan polis ekipleri, minare şerefesindeki bayrağı da topladı.

'YASAYA UYGUN PROTESTO YAPTIM'

Camiden çıkarılırken, gazetecilerin neyi protesto ettiği sorması üzerine konuşan Uygunbaş "Vatan bölünüyor, parçalanıyor. Ben de konuşacağım. Emekli astsubayım. Yasaya uygun protesto yaptım. Sorun yok birazdan evimde olacağım. Tek sorun konuşma yaptığı platformum yüksek o kadar" dedi. Yerel bir gazetede de köşe yazarlığı yaptığı öğrenilen Uygunbaş, ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Uygunbaş’ın polis aracına bindirilmesi sırasında vatandaşlar alkışlayarak gözaltına alınmasını protesto etti.

Haberin Devamı

DHA