Gündem Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı için Meclis'te tören düzenlendi

Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı için Meclis'te tören düzenlendi

Paylaş
Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı için Meclis'te tören düzenlendi

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Bölükbaşı, TBMM’de düzenlenen törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Eski büyükelçi ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatına gözlerini yumdu. Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören Bölükbaşı, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, kronik bir hastalıkla mücadele eden eski diplomat ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı’nın, bütün tedavi yöntemleri eksiksiz uygulanmasına rağmen dün saat 08.10’da vefat ettiğini belirtti. Bölükbaşı’nın ağır tedaviler uygulandığı sırada bile görevi ve işlerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini ifade eden Torgay, “Kronik bir hastalıkla mücadele içerisindeydi” dedi.

Bölükbaşı için bugün TBMM’de tören düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ve milletvekilleir katıldı. Bölükbaşı’nın cenazesi Kocatepe Camisi’inde kılınacak öğle namazını müteakip Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?


Aslen Kırşehirli olan Deniz Bölükbaşı, Osman Bölükbaşı’nın oğludur. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri’nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

Lizbon Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, 1 Mart Tezkeresi öncesi görüşmelerin diplomasi ayağına başkanlık etti.

2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterildi. Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili olmaya hak kazandı. Ahmet Deniz Bölükbaşı son MHP kongresinde MHP Merkez Yönetim Kuruluna girdi ve ilk MYK toplantısında Türk Dünyası ve Uluslar Arası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 21 Mayıs 2011 tarihinde milletvekilliği adaylığından ve partideki görevinden istifa etti.

’Osman Bölükbaşı: Türk siyasetinde Anadolu fırtınası’, ’1 Mart Vakası’ adlı kitapların yazarıdır.