Gündem Emekli Korgeneral Alan cezaevinde

Emekli Korgeneral Alan cezaevinde

Paylaş
Emekli Korgeneral Alan cezaevinde

Balyoz kapsamında yakalama emri bulunan emekli Korgeneral Engin Alan cezaevine konuldu

Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri bulunan emekli Korgeneral Engin Alan tutuklandı. Adliyeye gelerek teslim olan Alan, Metris Cezaevi’ne gönderildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında 4 Nisan’da yakalama emri çıkardığı emekli Korgeneral Engin Alan, 10.15 sıralarından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.Alan iki araçla hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye girdi. İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yakalama emri yüzüne okunan Alan tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 27 oldu.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Engin Alan’ın adliyeden çıkarılmasının ardından açıklama yapan avukatı Ayhan Nacak, müvekkilinin GATA’da tedavi gördüğünü belirterek, "Şu an biraz önce içerde yine tansiyonu yükseldi. Onun haricinde sağ gözünde iç kısımda kitle tespit edildi o kitle ameliyatla alındı. Bu ameliyatın dış ve iç dikişlerinin alınması beklendi. Bizce hastanede kalması gerekirken, kendisi hastaneden çıkmak istediği için gelip teslim oldu. “dedi

“BALYOZ DİYE BİR PLAN YOK"

Bir gazetecinin, "Kendisiyle ilgili iddiaları nasıl değerlendiriyor?" sorusu üzerine avukat Nacak, "Balyoz harekat planı diye bir planın olmadığını söylüyoruz. Ve kendisi uzaktan yakından böyle bir olayın hiç bir şekilde de içinde değildir. Zaten böyle bir plan yoktur. Bunu açık bir şekilde söylüyorum.

“ÇOK AĞRINA GİDİYOR"

Mesela bugün çok ağrını giden bir konu var. Biliyorsunuz Allah rahmet eylesin astsubaylarımız şehit oldu ve iki tane de yaralımız var. Dedi ki, ‘Şehit olan askerlerimize Allah rahmet eylesin.Yaralılarımız hastaneye, komutan Engin Alan da Silivri Cezaevine gidiyor’ dedi. Ve çok ağrına gidiyor bu olay.

“GENELKURMAY BAŞKANI ARKASINDA DURMALI"

Engin Alan’ın sağlık gerekçesiyle tahliyesini hiçbir zaman istemeyeceklerini belirten Nacak,

“Ben burada sadece bir şey söylemek istiyorum. Yani bu benim sivil olarak tamamen kendi fikrimdir. Genelkurmay Başkanının TSK’da tutuklanan emekli ve muvazzaf subaylara sahip çıkmasını, arkasında durmasını ve açıklama yapmasını istiyorum.

“İMRALI’DA YATMAK İSTİYOR"

Engin Alan’ın ‘beni İmralı’da yatırın’ sözlerinin hatırlatılması üzerine avukatı Nacak,“Her yere gitmeye de hazır. Bunu özellikle beyan ediyorum. İmralı’yı istiyor. Zaten beyanı da var. Niye istiyor onu da söyleyeyim. Özellikle söylüyorum. İmralı’da yatan kişi terörist olarak yargılanıp içerde yatmıyor mu? Engin Alan niçin tutuklu? Terörist diye tutuklu. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman onu da alın oraya. Yanlış anlamalara neden olunmasın diye söylüyorum bunu."

GATA’DA TEDAVİ GÖRÜYORDU

Emekli Korgeneral Engin Alan, “Türkiye Cumhuriyet yürütme organını cebren ıskat ve vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmekö suçundan tutuklanmıştı. Avukatlarının İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunmasının ardından Alan, 1 Nisan’da Hakim Oktay Kuban tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcılarının itirazı üzerine Alan hakkında 4 Nisan’da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nce yakalama emri çıkarılmıştı. Alan, GATA’da tedavi gördüğü için bugüne kadar tutuklanmamıştı.

YAKALAMA EMRİ OLAN 2 KİŞİ HALA TUTUKLANMADI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında yakalama emri çıkardığı 21 kişiden bugüne kadar 19’u tutuklandı. Hakkında yakalama emri olan Korgeneral Yurdaer Olcan ile Yarbay Ali Rıza Sözen henüz tutuklanmadı.

Selahattin GÜNDAY - Özgür ARSLAN - Tahsin LALE İSTANBUL - DHA

2