Ekonomi Emekli maaşınızdan ne kadar kesilmiş?

Emekli maaşınızdan ne kadar kesilmiş?

Paylaş
Emekli maaşınızdan ne kadar kesilmiş?

Emekli maaşlarındaki kesintiler nedeniyle çıkan tartışmalara SGK yeni bir uygulama ile son verme niyetinde...

Vatan gazetesinin haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sgk.gov.tr adresinde ‘Bilgi Edinme’ bölümüne “Emekli maaşımdan Emekliler Derneği’ne kesintim var mı?” başlıklı bir link koydu.Linke giren emekliler, TC kimlik numaralarını girerek son 10 yılda maaşlarından ne kadar kesinti yapıldığının dökümünü görebiliyor.

Haberin Devamı

Kesinti miktarını öğrenmek için tıklayınız...


Söz konusu linke giren emekliler yıllık dökümde maaşlarından bir yıl 160, ertesi yıl 60 TL kesinti yapıldığını görerek “ Hani yıllık 15-18 TL aidat kesilmişti, kesinti rakamı çok yüksek” diyerek tepki gösterdi .

SGK’dan dün yapılan açıklamada yıllık kesintiler içinde ilaç ve muayene de olduğu, aylık sorgulama yapılması halinde “Kesinti” başlığı altında hangi kesintilerin yapıldığının ayrıntılı olarak görüldüğü kaydedildi. Söz konusu linke giren emekliler, maaşlarından hangi yıllarda Emekliler Derneği’ne kesinti yapıldığını görebilecek.Türkiye Emekliler Derneği’nin 770 bin emeklinin maaşından 3 yılda toplam 31 milyon liralık aidat kestiği ortaya çıkmış, emeklilerden kendilerinden habersiz muvafakat alındığı, bu kapsamda kesinti işleminden haberdar olmadıkları yönünde şikayetler gelmişti.

Haberin Devamı

İLAÇ KESİNTİSİNİ DERNEKTEN SANMAYIN

Linkte yıllık sorgulama yapıldığında kesinti rakamı örneğin 160 TL olarak görünüyor. Bu rakam, Emekliler Derneği’nin yaptığı kesinti olarak algılanıyor. Rakamın ayrıntıları ise aylık dökümde ortaya çıkıyor. Aylık dökümde ay ay ilaç ve muayene kesintisine dair rakamları görebilirsiniz.