Gündem Emekli madenciyi oğlu öldürmüş!

Emekli madenciyi oğlu öldürmüş!

Paylaş
Emekli madenciyi oğlu öldürmüş!

Kaybolduktan 2 ay sonra cesedi bulunan emekli madenciyi oğlunun öldürdüğü ortaya çıktı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Yunuslu Köyü’nde kaybolduktan 2 ay sonra cesedi bulunan 54 yaşındaki Ahmet A.’yı, annesinin talimatıyla oğlu, 32 yaşındaki Yasin A.’nın öldürdüğü ortaya çıktı. Anne ve oğlu tutuklanırken, kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle kayınpederini öldürdüğü iddiasıyla 4 ay önce tutuklanan H.A.'nın, eşi ve kayınvalidesinin baskısıyla suçu üstlendiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yunuslu Köyü'nde oturan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli Ahmet A., geçen yıl 27 Temmuz’da ortadan kayboldu. İşsiz olan Yasin A.’nın polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulunması ardından 29 Eylül’de köy yakınındaki ormanlık alanda dere yatağı kenarında Ahmet A’nın hayvanlar tarafından parçalanmış cesedi bulundu. Adli Tıp Kurumu incelemesinde Ahmet A’nın, başından tabancayla vurularak öldürüldüğü saptandı.

GELİN TUTUKLANDI

Cinayet soruşturması kapsamında Ahmet A.’nın eşi 51 yaşındaki Nazmiye, aynı evde oturdukları oğlu 2 çocuk babası Yasin ve gelini H.A. gözaltına alındı. H.A., kayınpederinin kendisine değişik tarihlerde 3 kez tecavüz ettiğini, cinayet tarihinde yine tecavüz etmek için ormanlık alana götürdüğü sırada yanına aldığı tabancayla onu öldürdüğünü ileri sürdü. H.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, eşi ve kayınvalidesi ise serbet bırakıldı.

Haberin Devamı

GELİN CİNAYETİ ÜSTLENMİŞ

Olayın duyulması üzerine ailenin bazı komşuları, H.A.'nın sessiz sakin birisi olduğunu, Ahmet A.’nın da gelinine tecavüz edecek birisinin olmadığını anlattıırken polise şüphelerini anlattı. Bunun üzerine cezaevinde bulunan H.A.’nın yeniden ifadesine başvuruldu. H.A., cinayeti eşi ve kayınvalidesinin birlikte işlediğini, ’çocuklarını bir daha göstermeyiz’ diye tehdit ederek de cinayeti üstlenmesini istediklerini ileri sürdü.

ŞİDDET UYGULADIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Cinayet dosyasını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, H.A.’nın ifadesi üzerine Nazmiye ve Yasin A.’yı önceki gün yeniden gözaltına aldı. Cinayeti itiraf eden anne ve oğlu, Ahmet A.’yı kendilerine şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürdüklerini söyledi. Nazmiye A., kendisini sürekli döven eşinin, oğluna da işsiz olduğu gerekçesiyle kötü davrandığını ve onu dövdüğünü ileri sürdü. Olay günü eşiyle yine tartıştıklarını söyleyen Nazmiye A., "Bu sırada oğlum geldi eve. Babasını öldürmesini istedim. O da tabancayla öldürdü" dedi.

KAN LEKELERİNİ YOK ETMEK İÇİN BOYAMIŞ

Yapılan araştırmada Yasin A.’nın, babasının cesedini ’pat pat’ tabir edilen tarım aracının kasasına koyup dere kenarına götürdüğü belirlendi. Yasin A.’nın, olayın ardından kan lekelerini yok etmek için tarım aracının kasası ve evin duvarını boyadığı saptanırken, buna rağmen yapılan teknik incelemede tarım aracında ve duvarda kan lekelerinin tespit edildiği belirtildi. Olayda elde edilen kanıtların kriminal incelemeye gönderileceği belirtildi. Nazmiye A.’nın, cinayet ardından eşinin bankadaki 20 bin lirasını çektiği de belirlendi. Nazmiye ve Yasin A., polisteki ifadeleri ardından dün akşam saatlerinde sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkeme tafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Cezavinde bulunan H.A. hakkında da, ’Yalan beyanda bulunarak adaleti yanıltmak’ suçlamasıyla soruşturma yapılacağı belirtildi.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ(Zonguldak), (DHA)