Gündem Emekli MİT'çinin cinayeti aydınlanıyor

Emekli MİT'çinin cinayeti aydınlanıyor

Paylaş
Emekli MİT'çinin cinayeti aydınlanıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde, ensesinden üç kurşunla vurularak öldürülen emekli MİT mensubu Tahsin Haluk Akter cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Emekli MİT mensubu Tahsin Haluk Akter, geçen 29 Mart’ta Yalıkavak Beldesi, Gerişaltı Mevkii’ndeki evinin küvetinde ölü bulundu. Ensesinden üç kurşunla vurulan bir çocuk babası Akter’in cesedinin bulunduğu günden üç gün önce öldürüldüğü belirlendi.

Jandarma, soruşturma kapsamında Akter’in öldürüldüğü 26 Mart’ta, yakındaki bir marketin güvenlik kamerası görüntülerinden evine iki kadın ve çocukluk arkadaşı olan MİT muhbiri 63 yaşındaki M.A.T. ile geldiği belirlendi.

Jandamanın beldede ifadesine başvurduğu 14 kişi de Akter’in, M.A.T. ile sık sık görüştüğünü söyledi. Bunun üzerine jandarma olayın failiin M.A.T. olduğu üzerinde yoğunlaştı.

Özel bir ekip oluşturan jandarma, M.A.T.’yi evinde ve işyerinde bulamadı. Bunun üzerine jandarma, bölgedeki güvenlik kamerası ve Mobese görüntülerini incelemeye aldı.

İnceleme sonucu telefonları kapalı olan M.A.T.’nin, Akter’e ait 16 RB 052 plakalı otomobille ilçe dışına çıktığı belirlendi. Savcılıktan, M.A.T., hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Görüntülerden eşkali belirlenen iki kadından biri olan emlakçı 32 yaşındaki D.D. de, üç gün önce İstanbul’da yakalayıp, Bodrum’a getirildi. D.D., olay yerinde yaptırılan tatbikatta, Akter’i ’Kambur Ali’ olarak tanınan MİT muhbiri M.A.T.’nin öldürdüğü ileri sürdü.

"TEHDİT ETTİ, KORKTUK"

Büyük bir soğukukanlılıkla olayı anlatan D.D. ifadesinde şöyle dedi: "Birlikte yemek yemiştik. Yemeğin ardından M.A.T., Akter’e, ’Benim ve yakınlarım hakkında bildiklerini anlatmaya konuşmaya başlamışsın. Bu hayra alamet değil. Çok konuşan bu alemde susturulur, bilirsin’ dedi.

"SONUNUZ BÖYLE OLUR"

Aralarında, tartışma çıktı. M.A.T., ’Kadınlar, siz 5 dakika dışarı çıkın, ben geliyorum’ diyerek, bizi gönderdi. dışarı çıkmamızdan kısa bir süre sonra iki-üç el silah sesi duyduk. Daha sonra yanımıza gelen M.A.T., ’Sesinizi çıkarmayın. Bu işi bitirdim. Konuşanın sonu böyle olur’ diyerek, bizi tehdit etti.

Arkadaşım T.Y. ile şoke olduk. Biz, Akter’in yanına yemek yiyip, sohbet etmeye gelmiştik. M.A.T.’nin gelirken cinayet işleyeceği gibi bir hali yoktu. Çok sakindi. Zaten, daha önce de sık sık görüşürlerdi.

Olayın ardından M.A.T. ve arkadaşım T.Y. ile İstanbul’a gittik. Korktuğumuz için de kimseye bir şey söyleyemedik. Bizzat öldürdüğünü görmedik."

Jandarma, geniş güvenlik önlemi altında tutulan D.D.’nin can güvenliği nedeniyle yeri konusunda açıklama yapmadı.

GİZLİLİK KARARI

Jandarma, M.A.T. ile T.Y.’nin ise yakalanması için ise çalışmaların sürdüğünü belirtildi. Öte yandan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için mahkemeden gizlilik kararı alındığı belirtildi.

Yaşar ANTER/DHA

2