Gündem Emekli Orgeneral Iğsız annesini son yolculuğuna uğurladı

Emekli Orgeneral Iğsız annesini son yolculuğuna uğurladı

Paylaş
Emekli Orgeneral Iğsız annesini son yolculuğuna uğurladı

Ergenekon Davasında tutuklu sanık olarak yargılanan emekli Orgeneral Hasan Iğsız 87 yaşında vafet eden annesi Münevver Iğsız'ın cenazesine katıldı

Fatih Caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Hasan Iğsız eşi Ayşe Iğsız ile geldi. Cenazede Iğsız’ın kardeşi İbrahim Iğsız ve eşi Esin Iğsız ile Hasan Iğsız’ın oğlu Hakan Iğsız da hazır bulundu.

Cenazeye emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ile Iğsız ailesinin yakınları da katıldı. Halen Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cenazeye çelenk gönderdi.

KIZI ABD’DEN ARADI TELEFONDA KONUŞMADI

Fatih Camine eşi Ayşe Iğsız ile gelen emekli Orgeneral Hasan Iğsız cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile bir süre sohbet eden Iğsız daha sonra cenaze namazı için saf tuttu. Cenaze namazının kılınmasının ardından Iğsız, annesinin cenazesini omuzlayarak avludan çıkardı.

87 yaşında vefat eden Münevver Iğsız’ın cenazesi oğulları tarafından cenaze aracına konuldu. Ardından Hasan Iğsız görevliler eşliğinde cezaevi aracına doğru yürümeye başladı. Bu arada cenazeye katılan oğlu Hakan Iğsız babasına seslenerek ’ Baba Aslı telefonda ’ dedi. Hasan Iğsız ise, oğluna ’ Konuşamayacağım ’diyerek cevap verdi. Oğlu Hakan Iğsız telefonun diğer ucunda bulunan ve ABD’den aradığı öğrenilen ablası Aslı Iğsız’a ’ Konuşturmuyorlar ’ yanıtını verdi. Daha sonra Iğsız görevlilerin arasında cezaevi aracına binerek Fatih Caminden ayrıldı.

ANNESİNİ TOPRAĞA VERİRKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Iğsız’ın içinde bulunduğu cezaevi aracı Edirnekapı’daki Bayrampaşa Mezarlığına geldi. Burada annesi Münevver Iğsız’ın cenazesini cenaze aracından indiren Iğsız daha sonra mezar başına geçti. Annesinin cenazesini toprağa veren Iğsız zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Annesinin mezarı başında dua eden Iğsız daha sonra mezarlıktan dışarı çıktı. Iğsız burada da taziyeleri kabul etti.

AYŞE IĞSIZ’DAN ’ YUMRUK GİBİYİZ ’


Iğsız’ın taziyeleri kabul etmesinin ardından eşi Ayşe Iğsız eşi Hasan Iğsız’a sarıldı. Ayşe Iğsız, ’ Dost da görsün düşman da görsün . Yumruk gibiyiz ’ diye konuştu. Ardından Hasan Iğsız gazetecilere ’ Burada olduğunuz için teşekkür ediyorum " dedi.

Iğsız ’ Bu akşam kalacak mısınız ? ’ sorusuna ise, ’ Dönmemiz gerekiyormuş. Bu akşam döneceğiz. İzin iki gün. Yarın tekrar geleceğiz. Bu akşam Silivri’ye dönmemiz gerekiyor " diye konuştu. Bir gazetecinin ’ Gece kalmak gibi bir talebiniz oldu mu ? ’ sorusuna ise, " Talep olması gerekmiyor. Kalamazsınız dediler" yanıtını verdi.

Bu arada yaşananlara sinirlenen Hasan Iğsız’ın kardeşi İbrahim Iğsız ise, ’ Televizyonlarda öyle söylemiyorlar. Ondan sonra insanları aldatıyorlar. Gerçekleri konuşsunlar " dedi. Gazetecilere bir kez daha teşekkür eden Iğsız cezaevi aracına binerek okunacak duaya katılmak için kardeşinin evine geçti.

Pınar ÇITAK KOYGUN-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)