Siyaset Emekli paşaların atışması hiç hoş değil
Paylaş
Emekli paşaların atışması hiç hoş değil

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski 1'inci Ordu Komutanı Çetin Doğan arasında Balyoz soruşturması sonrası başlayan atışma için Genelkurmay'dan “Hiç hoş değil” eleştirisi geldi

İKİ NUMARA KONUŞTU

Cumhuriyetin ilk Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak’ın 60’ıncı ölüm yıl dönümü nedeniyle dün Genelkurmay Karargahı’nda anma töreni düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, törendeki konuşması sonrası etrafını saran gazetecilere “Güncel konulara girmeyeceğim” diyerek soruları Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in yanıtlayacağını söyledi.

‘KENDİ TAKDİRLERİ AMA...’

Orgeneral Güner’e, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile Balyoz soruşturması sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan arasındaki söz düellosu hatırlatıldı.

Orgeneral Güner, iki emekli paşa arasındaki atışma için önce “Emekli komutanlarımızın kendi takdirleridir” dedi ve şöyle devam etti: Ama bize soruyorsanız; çok hoş olduğunu söylemek mümkün değil”

’PAŞA’NIN İMZASI YOK’

2003’te 1’inci Ordu Komutanlığı’nda Balyoz adlı darbe planı hazırlandığı öne sürülmüş, dönemin 1’inci Ordu Komutanı Çetin Doğan ‘Darbe değil, seminer planı’ açıklamasını yapmıştı.

İlker Başbuğ’un dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı sıfatıyla hazırladığı raporda ‘Seminer planının dışına çıkılmış’ dediği öne sürülmüştü. Genelkurmay bu iddiayı yalanlamıştı.

Orgeneral Güner dün konu hakkında, “Komutanımız öyle bir belge imzalamadı” dedi. Orgeneral Güner, Çetin Doğan’ın ardından 1. Ordu’daki gizli bilgilerin saklandığı ‘kozmik odada’ arama yapılıp, belge alındığı iddialarını da yalanladı.

2

Haberin Devamı