Gündem Emekli paşa,Türkan Saylan'ı tanıdığı için tutuklandı

Emekli paşa,Türkan Saylan'ı tanıdığı için tutuklandı

Paylaş
Emekli paşa,Türkan Saylan'ı tanıdığı için tutuklandı

İzzet Ocak, savcılık sorgusunda 'Balyoz Darbe Planı' iddialarına ilişkin hazırlanmış sorulara cevap verdikten sonra tutuklanması talebiyle Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi

Edinilen bilgiye göre, Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Ali Efendi Peksak, karşısına çıkarılan İzzet Ocak’a, “Ergenekon davasının sanığı Türkan Saylan’ı tanıyor musunuz? İlişkiniz nedir?” şeklinde bir soru yöneltti.

Haberin Devamı

Polis ve savcılıkta kendisine bu sorunun sorulmadığı öğrenilen Ocak, soru karşısında yaşadığı şaşkınlığın ardından, “Komando olarak uzun süre görev yaptım. Bütün hayatım terör örgütleriyle mücadele ederek geçti. Doğuda görev yaptığım bir yerde kız öğrenci yurdu yapılmıştı. Açılışa davetliydim. Türkan Saylan ile yurdun açılışı sırasında tanıştım. Zaman zaman görüşürdüm” diye cevap verdi.

Hâkim Peksak, bu cevabın ardından emekli Tuğeneral Ocak’ın tutuklanmasına karar verdi.

AVUKATIN İSYANI

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da savunmasını üstlenen Ocak’ın avukatı İsmet Atilla Hekimoğlu, operasyon sırasında birçok hukuksuzlık yaşandığını iddia ederek, “Savcılığın ve polisin sormadığı soruyu, dosyayı incelemeye vakti olmayan hâkim sordu, müvekkilim tutuklandı” dedi. Hekimoğlu, bu gözaltı dalgasında bazı hukuksuzluklar yaşandığını iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Erdal KILINÇ