Gündem Emekli polise 'minibüste taciz' suçlaması

Emekli polise 'minibüste taciz' suçlaması

Paylaş
Emekli polise 'minibüste taciz' suçlaması

Bornova'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kız, servis minibüsünde elle tacize uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu

İzmir'in Bornova ilçesinde, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki M.D., bir alışveriş merkezinin ücretsiz müşteri servisinde emekli polis memuru N.B. tarafından elle taciz edildiğini iddia etti. Genç kız, şikayetçi olmak için gittiği polis merkezinde görevli polis memuru S.A.'nın da şüpheliyi korumaya çalıştığını ileri sürdü. N.B. ve S.A.'dan şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Olay, iddiaya göre dün saat 18.00 sıralarında, bir alışveriş merkezinin ücretsiz müşteri servis aracında meydana geldi. Ege Üniversitesi İktisat Bölümü 1'inci Sınıf Öğrencisi M.D., ağabeyinin eşi E.D.(24) ve onun kızkardeşi E.Y. (23) ile birlikte alışveriş merkezinin servisine bindi. Tek başına cam kenarına oturan M.D.'nin iddiasına göre, yanına oturan emekli polis memuru N.B., minibüs hareket ettikten sonra sol bacağını elleyip tacizde bulundu.

EMEKLİ OLDUĞU KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Genç kız bağırıp yardım isteyince, N.B.'ye vatandaşlar müdahale etti. Durum polis ekiplerine bildirildi. Genç kızın şikayeti üzerine gelen polis ekipleri, N.B.'yi Bornova Polis Merkezi'ne götürdü. Genç kızın iddiasına göre, burada görevli polis memurlarından S.A. kendisine hakarette bulunup şikayetçi olmamasını istedi. Şikayetinden vazgeçmeyen üniversiteli kız, emekli polis memuru N.B.'nin yanı sıra, görevli polis memuru S.A.'dan da şikayetçi oldu. Genç kızın iddiasının asılsız olduğunu öne süren emekli polis memuru N.B. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

‘BACAĞIMI SIKTI’

Olayın ardından, başından geçenleri gazetecilere anlatan M.D., şu iddialarda bulundu:

“Minibüse bindiğimde yanıma daha sonradan adının N.B. olduğunu öğrendiğim kişi oturdu. Bu kişinin elinin bacağıma dokunduğunu hissettiğimde, yanlış anlamış olabileceğimi düşünerek kenara çekilerek kendisinden uzaklaştım. Fakat daha sonra N.B., kucağındaki ceketinin altından uzattığı eliyle bacağımı sıktı. Bunun üzerine kendisine bağırarak ‘Siz ne yapıyorsunuz, hemen kalkın yanımdan’ dedim. Fakat şahıs yanımdan kalkmayarak ‘Beni yanlış anladınız’ dedi. Daha sonra polis merkezine geldiğimizde polis memuru S.A., bana bu tür bir olaydan davacı olursam, bunun kendi sicilime de işleneceğini söyledi. Sicilimin temiz kalması için davacı olmamamın yararıma olacağını söyledi. Ben şikayetimde ısrarcı olunca da ‘Dervişin fikri ne ise zikri de odur. Şüpheli sizin yanınıza otururken sizin bu tür bir düşünceniz var mıydı? O saatte orada ne işiniz vardı’ diye sordu. Yengemin polis memuru S.A.'ya ‘Sizin kızınız var mı? Sizin başınıza aynı olay gelseydi ne yapardınız?” demesi üzerine ise, ‘Ben kızıma güveniyorum. Onun başına böyle şeyler gelmez” diyerek bana ima yoluyla hakaret etti.”

Haberin Devamı

EMRAH YILMAZ/İZMİR, (DHA)