Gündem Emekli polise tecavüzden 17.5 yıl hapis

Emekli polise tecavüzden 17.5 yıl hapis

Paylaş
Emekli polise tecavüzden 17.5 yıl hapis

Samsun'da komşularının 9 yaşında olan çocuğunu evine çağırıp taciz ettiği öne sürülen emekli polis memuru Mehmet Sezen'e, 17.5 yıl hapis cezası verildi

İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde oturan emekli polis memuru olan ve hırsızlıktan sabıkalı Mehmet Sezen, sokakta oynayan o tarihte 9 yaşındaki Ş.D.'ye “Gel sana para vereceğim” diyerek evine çağırdı.

Ş.D., erkek çocuğun elbiselerini çıkararak tecavüz etmeye çalıştı. Sezen, Ş.D.'nin bağırması üzerine gitmesine izin verirken, “Başkalarına söylersen seni öldürürüm” diyerek tehdit etti.

Dürbün, güneş gözlüğü ve para verip kandırdığı çocuğun bunu okuldaki arkadaşlarına söylemesi üzerine ortaya çıkan olay üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından yaşı nedeniyle tutuklanmayan Mehmet Sezen, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkarıldı.

Çocuğun ailesinin kendisine iftira ettiğini söyleyen Sezen, “Bahçeme top girdiği için kendisini azarladım. Annesi de bu yüzden sana gösteririm diyerek bana bu iftirayı atıyor. Ben böyle bir şey yapmadım” dedi.

Daha önceki duruşmalara gelen Ş.D. ise, psikolog gözetimde verdiği ifadesinde sanığa mahallede ‘Dede' dediklerini belirterek, “Para vereceğini söyleyip beni evine çağırdı. Sonra elbiselerimi çıkardı. Kendiside elbiselerini çıkardı” diye konuştu.

Mahkeme tutuksuz yargılanan emekli polis memuru Mehmet Sezen'e, 17.5 yıl hapis ve tehdit suçundan 3 bin TL para cezaevi verdi. Yargıtay'ın verilen cezayı onaması halinde sanığın tutuklanacağı belirtildi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)