Gündem Emekli yarbay ailesini öldürüp intihar etti

Emekli yarbay ailesini öldürüp intihar etti

Paylaş
Emekli yarbay ailesini öldürüp intihar etti

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir emekli yarbay, beylik tabancasıyla eşini ve 2 kızını öldürdükten sonra intihar etti

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde cinnet getiren 47 yaşındaki emekli tankçı yarbay Süleyman Oral Özçağatay, eşi Atike Canan (44) ve kızları Melis (10) ile Cansu Özçağatay'ı (14) beylik tabancasıyla öldürdükten sonra intihar etti.

Haberin Devamı

Bugün saat 06.00 sıralarında meydana gelen korkunç olay, 8 yıl önce Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı 18. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan emekliye ayrılıp sigortacılıkla uğraşmaya başlayan Süleyman Oral Özçağatay'ın bir arkadaşına yolladığı ``Sıkıntıdayım, intihar edeceğim. Kayınvalideme iyi bakın'' yazılı cep telefonu mesajıyla ortaya çıktı. Adı açıklanmayan emekli tankçı yarbay Özçağatay'ın arkadaşı, saat 08.00'de cep telefonuna gönderilen mesajı fark edip polise haber verdi. Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hoca Hamza Mahallesi Tuğsavul Caddesi Orkide Apartmanı'nın dördüncü ve beşinci katlarındaki Özçağatay ailesinin oturduğu dubleks daireye gitti.

KAPIYI ÇİLİNGİR AÇTI

Kapı zilini uzun süre çalan, ancak cevap alamayınca çilingir yardımıyla içeri girmek durumunda kalan ekipler, korkunç manzarayla karşılaştı. Gelibolu Endüstri Meslek Anadolu Teknik Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi Cansu ve kardeşi Gelibolu 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Melis, birlikte kaldıkları odadaki yataklarında başlarından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. Yatak odasına geçen ekipler, burada da aynı şekilde vurulan Süleyman Oral Özçağatay ile ev hanımı eşi Atike Canan Özçağatay'ın cansız bedenleriyle karşılaştı. Yapılan incelemede, emekli tankçı Özçağatay'ın beylik tabancasıyla kızlarını ve eşini öldürüp sonra intihar ettiği anlaşıldı. Cenazeler, olay yeri incelemesinin ardından Gelibolu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

BALYOZLA İLGİSİ VAR MI?

8 yıl önce Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı 18. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan emekliye ayrılan tankçı yarbay Süleyman Oral Özçağatay'ın bir sigorta şirketinin Gelibolu acenteliğini yaptığı belirlendi. Özçağatay'ın silah altında bulunduğu dönemde, Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı görevini dün `Balyoz' operasyonuyla gözaltına alınan emekli paşa Engin Alan'ın yürüttüğü öğrenildi. Olayın, Balyoz operasyonuyla bir bağlantısı olup olmadığı araştırılırken, çok yönlü soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DERNEK BAŞKANIYMIŞ

Gelibolu'da yaşayan emekli Kara Albay Alpay Ersoy, DHA'ya yaptığı açıklamada, ``İki hafta öncesine kadar Gelibolu Emekli Subaylar Derneği Başkanlığı görevini yürüten arkadaşımızın ben de yardımcısıydım. Bu acı olaya anlam veremiyorum. Kendi kişisel ekonomik nedenlerinden dolayı bunalıma girdiğini düşünüyorum. Ülkemizde yaşanan son gözaltılarla bağlantı kurulması yanlış olur. Zaten biz de buna inanmıyoruz'' görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Lise son sınıf öğrencisi Cansu Özçağatay'ın okul arkadaşları acı haberle sarsıldı. Evin önüne gelen bir grup öğrenci, arkadaşlarının arkasından gözyaşı döktü. Liselileri mahalle sakinleri teselli etti.

Erdem SÜREK- Burak GEZEN - ÇANAKKALE / DHA