Ekonomi Emekliler maaşlarını ne zaman alacak?

Emekliler maaşlarını ne zaman alacak?

Paylaş
Emekliler maaşlarını ne zaman alacak?

Kurban Bayramı için toplam 11.7 milyon emekli ve hak sahibine bayram ikramiyesi de ödendi.

BİR KISMI ÖDENDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 15 Ağustos’ta yaptığı açıklamada SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarını, emekli kartında yazan numaraya göre 17-28 Ağustos arasında alacağını söylemişti. Buna göre; ödeme günleri bayrama, yani 21-22-23-24 ve 25 Ağustos’a rastlayan emekli ve hak sahipleri aylıklarını, 18 Ağustos’tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos’ta da bankalardan alabilecekti.

PAZARTESİ DEVAM

Ancak bazı vatandaşlar aylıklarının yatmadığını söyleyince SGK dün bir açıklama daha yaptı. Açıklamada, “SSK ve Bağkur emekli ve hak sahiplerinden ödeme günü 26 Ağustos Pazar günü olanlara 27 Ağustos Pazartesi günü ödeme yapılacak. Ödeme günü 27-28 Ağustos olanlara ise yine aynı tarihlerde yani 27-28 Ağustos’ta maaş ödemesi yapılacak” denildi. Diğer tarihlerin ise ödemesi yapıldı.

YÖNETMELİK VAR

Açıklamada ayrıca şu bilgiye yer verildi: “SGK yönetmeliğine göre ödeme günü Cumartesi gününe rastlayanlar emeklinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi Pazartesi yapılır. Ödeme günlerinden herhangi birinin Cumartesi veya Pazar günü dışında resmi tatil gününe rastlaması halindeyse, ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı belirlenerek ilan edilir.”

27 AĞUSTOS'A KAYDI

Kurum, şimdiye kadar yapılan ödemelerin detaylarını da paylaştı. Buna göre; bayram nedeniyle ödeme günü 17-18 Ağustos olanlara 17 Ağustos, 19-25 Ağustos olanlara 20 Ağustos’ta ödemesi yapıldı. Toplamda 7.6 milyon emekli maaşını aldı. Ödeme günü 26-27-28 Ağustos olanlara ise 27-28 Ağustos’ta aylıkları yatırılacak. Yani yaklaşık 2.5 milyon emekliye daha ödeme yapılacak.

Haberin Devamı