Gündem Emeklilik için gitti, 72 bin lira borç çıktı!

Emeklilik için gitti, 72 bin lira borç çıktı!

Paylaş
Emeklilik için gitti, 72 bin lira borç çıktı!

Emeklilik için gitti, 72 bin lira borç çıktı!

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tüp bayisinde çalışan kişi, emeklilik işlemleri için gittiği Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK), Konya’da adına kayıtlı şirket olduğu ve Bağ-Kur’a 72 bin lira borcu bulunduğunu öğrenince savcılığa başvurdu.

Bir tüp bayisinde işçi olarak çalışan Bayram Sarı (74), emekliliği yaklaştığı için SGK Karabük İl Müdürlüğüne giderek primlerini hesaplatmak istedi.

Kayıtları inceleyen görevli memurdan emekli olacağı tarihi söylemesini bekleyen Sarı, Konya’da adına kayıtlı şirket nedeniyle Bağ-Kur’a, 17 yıllık toplam 72 bin lira prim borcu bulunduğunu öğrendi. Bunun üzerine avukatına başvuran Sarı, adına şirket kurularak dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Evli ve 2 çocuk babası Sarı, kimlik bilgileri üzerinden Konya’da adına şirket kurulduğunu, birkaç yıl düzenli ödemelerde bulunan firmanın 17 yıllık Bağ-Kur prim borcu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Ailesinin geçimini yıllardır evlere tüp taşıyarak sağlamaya çalıştığını, emekliliği hak etmişken böyle olayın başına gelmesinden şoke olduğunu anlatan Sarı, şöyle konuştu.

"Dolandırıcıların kimlik bilgilerime nasıl ulaştıklarını, resmi bir şirketi nasıl kurduklarına anlam veremedim. Ben hayatımda Konya’ya gitmedim. Şirket yıllar önce kurulmuş. Şimdiye kadar borçla ilgili bana hiçbir evrak gelmedi, bildirimde de bulunulmadı. Benim şirket hakkında bilgim yok. Ne yapacağımı bilemiyorum? Adıma şirket kurup dolandırıcılık yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundum."

Sarı, avukatı aracılığıyla yaptıkları tespitlerde şirketin Konya’da uzun zamandır herhangi bir faaliyetinin olmadığını belirlediklerini ifade ederek, "Durumu savcılığa bildirdim ve şikayetçi oldum. Adaletin yerini bulacağına ve dolandırıcıların yakalanacağına inanıyorum. Ben sigortalıyım, üzerime Bağ-Kur borcu var. Nasıl bir sistemdir, anlamış değilim. Benim bu borcu ödemem imkansız. Ödeyemezsem de emekli olamayacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı