Gündem Emekliliklerine sayılı gün kalmıştı

Emekliliklerine sayılı gün kalmıştı

Paylaş
Emekliliklerine sayılı gün kalmıştı

Bursa Mustafakemalpaşa'daki maden ocağında grizu patlaması sonucu hayatını kabeden 19 işçiden 3'ünün emekliliklerine sayılı günler kalmıştı

Bükköy'de oturan 2 çocuk babası Mehmet Bambal koyu Galatasaray taraftarı olarak biliniyordu. Yaklaşık 7 yıl önce Bursa'ya yerleşen Mehmet Bambal, 1,5 yıl önce babası Hüseyin Bambal'ı kaybedince o tarihte dünyaya gelen ve babasının adını verdiği oğlu eşi Ayşe ve 5 yaşındaki kız Beyzanur ile doğduğu Bükköy'e yerleşti.

"BEN KİME BABA DİYECEĞİM"

Bambal, üç ay önce bildiği iş olan Bükköy Maden Ocağ'nda çalışmaya başladı. Emekli olmasına sadece üç yıl kalan Mehmet Bambal dün gece maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi.

Her akşam babasının kendisine çikolata getirmesini bekleyen Beyzanur, elinden bırakmadığı fotoğrafı ile "Ben kime baba diyeceğim. Bana kim çikolata getirecek" diye ağladı.

YAŞI DOLMADIĞI İÇİN EMEKLİYE AYRILAMADI


Bükköy'de oturan evli ve iki çocuk babası Seyitali Akduman'da (37) emekli olmayı hak kazanmıştı. Yaşı dolmadığı için emekliye ayrılamayan ve maden ocağında çalışan Akduman'ın ölümü eşi ve iki çocuğunu yasa boğdu.

Bursa kalbini madene gömdü: 19 işçi öldü

Bükköy'ün maden ocağına verdiği üçüncü şehit ise Mehmet Kuşoğlu (35), emekliliğine 3 yıl kalan Mehmet Kuşoğlu, ölümünün ardından biri 8 aylık olmak üzere geride 3 yetim çocuk ve dul bir eş bıraktı.

DAHA YAKIN DİYE KARAKÖY'DEN TAŞINDI

Murat Aydın (32), Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Karaköy'de oturuyordu. Rukiye (9), Bedriye (8) ve Ufuk (3) adında üç çocuğu bulunan Murat Aydın, dokuz yıl önce çalışmaya başladığı maden ocağına yakın diye Devcikonğağı'na taşındı.

Ailesine bağlılğı ile bilinen Aydın'ın ölümünü kabul edemeyen eşi A Fatma Aydın (25) sinir krizi geçirirken yakınları annesi Emine ve bababı Bilal Aydın'a çocuklarının ölümünü yakınları sakinleştirerek söylediler.

ANNESİNİN SÖZÜNÜ DİNLEMEDİ GÖÇÜKTE ÖLDÜ

Göçükte hayatını kaybeden Ertuğrul Demiray'ın geçtiğimiz Kasım ayında maden ocağında işe başladığı öğrenildi.

İşe girdikten sonra yaşadığı iş kazası sonucu beline taş düştüğü için yaralanan Erturğul Demiray'a annesi Ümmü Demiray, "Yavrum, Ertuğrulum ne olur çalışma. Sana bir şey olaak diye ödüm kopuyor. İşten çık" diye yalvardı.

Işıl ARSLAN/Nail KAHRAMAN/Osman DUMAN/Hilmi GÜLER/Bursa (DHA)