Ekonomi Emekliye Başbakan zammı şubatta

Emekliye Başbakan zammı şubatta

Paylaş
Emekliye Başbakan zammı şubatta

İşçi emeklilileri yasa gerektiği için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 60 liralık zammı şubat ayında alacak. Emeklilere şubat maaşlarıyla birlikte hem zam hem de ocak farkı verilecek

SEYYANEN YAPILACAK

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan geçen yılın son günlerinde yaptığı açıklamada emekli işçi maaşlarına 60’ar lira seyyanen zam yapılacağını açıklamıştı. Ancak önceki gün bankalara giden emekliler sadece yüzde 4.6’lık enflasyon zammını görünce şaşırmış ve büyük tepki göstermişti.

Bunun üzerine dün bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), zam için yasa gerektiğini bildirdi. Kendilerinin SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını ödediğini bildiren SGK açıklamasında şu değerlendirmede bulunuldu:

ENFLASYON ZAMMI KALKACAK

“Kurumumuzdan maaş alan emeklilerimizden 2010 yılı ocak ödeme döneminde 1298 TL’ye kadar aylık alanlara seyyanen 60 TL, bu tutarın üzerinde aylık alanlara da yüzde 4.62 oranında artış yapılması öngörülmüştür. Bu artışlara ilişkin yasal süreç devam ettiğinden, emeklilerimizin aylıklarına ocak ayında yüzde 4.62 oranında ilave yapılmıştır. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra, şubat ayı ödeme döneminde, öngörülen zamlı aylıkları ile ocak ayına ait fark tutarları ödenecektir.”

Haberin Devamı