Ekonomi Emekliye çifte zam!

Emekliye çifte zam!

Paylaş
Emekliye çifte zam!

Ekonomistlerin 6 aylık, 3 enflasyon tahminine göre; memur ve emeklilerine çifte zam göründü. Yüzde 4’lük toplu sözleşme zammına ilaveten; yüzde 0.55, yüzde 0.97 ya da yüzde 1.39 enflasyon farkı gündemde

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak zamları için Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasını beklerken, memur ve memur emeklileri de fark alıp alamayacaklarını öğrenmek için enflasyona kilitlendi. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 çıktı. Şimdi gözler son veriye çevrildi. Ekonomistler, Aralık ayı enflasyonu için yüzde 0.4 gerileyebileceği, sıfır çıkabileceği, yüzde 0.4 artabileceği şeklinde 3 senaryoya odaklandı. Buna göre, 2017'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon için, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı için yüzde 4.55, yüzde 4.97 ve yüzde 5.39 olmak üzere 3 formül gündemde. Bu rakamlar da memur ve memur emeklilerinin zam farkı alacağını ortaya koydu. Ocak'ta memurlara ve memur emeklilerine de yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı göründü. Memurların ve memur emeklilerinin Ocak'ta zamlarına ilaveten, enflasyon farkı alabilmesi için 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor. 5 aylık dönemde yüzde 4'lük oran aşıldı.


BİR TANE VERİ KALDI


Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 çıktı. Ekonomistlerin 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyona ilişkin 3 senaryosu da; memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alabileceğini gösteriyor. Enflasyon yüzde 4.55 çıkarsa yüzde 0.55'lik, yüzde 4.97 olursa yüzde 0.97'lik, yüzde 5.39 olarak gerçekleşirse yüzde 1.39'luk farkın maaşlara yansıtılması söz konusu olacak. Şimdi zam oranlarının kesinleşmesi için sadece 1 veri kaldı. 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık enflasyonu ile emeklilerin enflasyon farkı belirlenecek..

Haberin Devamı