Ekonomi Emekliye promosyonda son durum

Emekliye promosyonda son durum

Paylaş
Emekliye promosyonda son durum

Türkiye Bankalar Birliği bugün Ankara'da kredi kartına getirilen 9 taksit sınırıyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelecek. Bankalar taksit sayısının bir miktar artmasını istiyor

BDDK’nın beyaz eşyadan, gıdaya; pırlantadan bilgisayara; otomobilden cep telefonuna getirdiği taksit sınırı bankaları endişelendirdi. Taksitlere getirilen 9 aylık genel sınır başta olmak üzere taksit sayısının artırılması için bugün Ankara’ya çıkarma yapan Türkiye Bakanlar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten de destek isteyecek. Ancak Çelik, bankalarla ‘emekliye promosyon verin’ pazarlığı yapacak.

Haberin Devamı

DANIŞMA KURULU’NUN KONUSU OLDU

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddeleri görüşmek üzere dün memur sendikalarının katılımıyla toplanan Kamu Danışma Kurulu’ndan, memurlar için yeni bir torba yasa hazırlanması kararı alındı.

Bakan Faruk Çelik başkanlığında yapılan toplantıda, memura fazla çalışma ücreti, 2005’ten sonra göreve başlayanlar için bir derece verilmesi, sicil affı, emeklilik tazminatında 30 yıl sınırının kaldırılması, akademisyen maaşlarında iyileştirme, 23 bin 4-C’liye kadro verilmesi, servis, sınav ücreti, mesleki öğretmenlere ilave eğitim tazminatı gibi konularda öncelikle teknik bir çalışma yapılacak.

Ardından da üç konfederasyon başkanı ve bakan son bir toplantı yaparak, bu maddeler üzerinde yeniden uzlaşma arayacak. Üzerinde uzlaşılan konuları ise hükümet, torba yasa tasarısı olarak Meclis’e getirilecek. Kamu Danışma Kurulu’nda ‘memur emeklilerine banka promosyonu verilmesi’ de gündem maddelerinden biri oldu. İşte bu madde, bugün Bakan Çelik tarafından bankaların önüne getirilecek.

Haberin Devamı

DESTEK ARARKEN, PROMOSYONA TAKILDILAR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 13 bankanın yer aldığı yönetim kurulunu bugün Ankara’da toplayacak. Ama en önemlisi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kredi kartı ve tüketici kredilerinin sınırlanmasını öngören yönetmelik değişikliği taslağının, esnetilmesi için ekonomi yönetiminden destek isteyecek.

Genel olarak 9 ayla sınırlandırılan taksit sayılarının bir miktar daha artırılması için ekonomiyle ilgili bakanlarla görüşmeyi planlayan TTB Yönetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’den de destek isteyecek. Ancak Çelik’in bankaların önüne, dün memur konfederasyonlarıyla yaptığı toplantının da önemli gündem maddelerinden biri olan ‘emeklilere promosyonu’ getireceği öğrenildi.

Bugüne kadar emekliye promosyon verilmesine sıcak bakmayan bankalara Çelik’in, “Siz promosyon verin, ben de size destek olayım” demesi bekleniyor.

CANIMIZI ACITAN DÜZENLEMELER

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, önceki gün Ankara’da bankanın 150. Yılı kutlamalarında, kredi kartı ve kredilerle ilgili düzenlemeler konusunda değerlendirme yaptı.

Haberin Devamı

Aydın, “Sektörü olumlu etkileyen düzenlemeler olduğu gibi canımızı acıtan düzenlemeler de oluyor. Bunu doğal görüyoruz. Ekonomi yönetiminin baktığı parametreler de önemli. Hala 2008’te başlayan krizin etkileri bir şekilde devam ediyor. Bunu biliyoruz. Son açıklanan yönetmelik değişikliği, henüz bir taslak. Üzerinde çalışacağız. Burada bireylerin borçlanmasıyla ilgili sınırlama getiriliyor. Aslında hem bireylerin kredi alma iştahını hem de bankaların kredi verme iştahını sınırlandırmaya çalışıyor. Yasaklamıyor, iştahı sınırlıyor. Taslaktır, karşılıklı tartışacağız fikirlerimizi söyleyeceğiz” dedi.

Düzenlemenin hem bireyin hem de bankaların kredi iştahını daraltacağını tekrarlayan Aydın, “Alan daralınca bankalar yeni arayışlara gidiyor. Bankalar belki daha önce uğramadıkları bakir alanlara yönelecektir" dedi.