Spor Emenike geçen sezonu aratıyor

Emenike geçen sezonu aratıyor

Paylaş
Emenike geçen sezonu aratıyor

Fenerbahçe'nin sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildiği karşılaşmada kaçırdığı gollerle eleştirilen sarı-lacivertlilerin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, geçen sezonki performansının uzağında kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın eleştirilere karşın ısrarla ilk 11’de oynattığı Emenike, bu sezon sadece 4 kez fileleri havalandırdı.

Bu sezon ligdeki ilk golünü Kadıköy’de 3-2 kazandıkları birinci haftadaki Kardemir Karabükspor maçında atan Emenike, 8. haftada deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0 yendikleri maçta da fileleri bir kez havalandırdı. Nijeryalı golcü Emenike, ligin ikinci bölümünde 18. haftada deplasmanda 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor ve 20. haftada yine deplasmanda Gaziantepspor’u 5-0 yendikleri maçta da birer gol kaydetti.

Ligin ikinci bölümünde 5 maça da ilk 11’de başlayan Emenike, bu sezon 18 maçta bin 193 dakika oynadı.

Geçen sezonu aratıyor

Emenike, geçen sezonki performansının çok uzağında kaldı.

Sarı-lacivertli takıma 2013-2014 sezonunda transfer olan Emenike, 21. hafta sonunda 8 gol kaydetmişti. Emenike, bu sezon 21. hafta itibariyle yüzde 50 daha az gole imza attı ve 4 gole ulaşabildi.

Performansı rakip golcülerin gerisinde

Emenike’nin performansı, şampiyonluk yolunda mücadele ettikleri Galatasaray ve Beşiktaş’ın forvetlerinin uzağında kaldı. Liderliğe yükselen Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz ve ikinci sıradaki Beşiktaş’ın golcüsü Demba Ba, ligde şu ana kadar 13’er gol attı. Üst sıralarda yer alan takımlardan Bursaspor’un forveti Fernandao da 13 gole imza atarken, Trabzonspor’un gol ayağı Cardozo 12 kez rakip fileleri havalandırdı. Kariyerinin büyük bölümünde Fenerbahçe’de forma giyen İstanbul Başakşehir’in golcü oyuncusu Semih Şentürk de 8 golle Emenike’nin performansını ikiye katladı.

Webo, Emenike kadar attı

Fenerbahçe’de genelde yedek soyunan ve ikinci yarılarda oyuna giren Webo, Emenike kadar gol kaydetti. Ligin ikinci bölümünde toplam 37 dakika, bu sezon ise 14 maçta 483 dakika oynayan Kamerunlu golcü Webo, 4 kez fileleri havalandırdı.

Kardemir Karabükspor’daki performansının çok uzağında

Türkiye serüvenine 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Kardemir Karabükspor formasını giyerek başlayan Emenike, o sezon ve ardından 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Emenike, Bank Asya 1. Lig’de 2009-2010 sezonunu 28 maçta 16 golle tamamlayarak "yılın yabancı oyuncusu" seçildi.

Takımının 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’e yükselmesinde önemli pay sahibi olan Emenike, Süper Lig’de çıktığı 23 maçta ise rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Nijeryalı futbolcu Emenike, Türkiye’de iki sezon süren ilk döneminin ardından transfer olduğu Spartak Moskova’da da 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarını da başarılı geçirdi.

AA

Haberin Devamı