Dünya Emerit Papa'ya makyajlı afiş

Emerit Papa'ya makyajlı afiş

Paylaş
Emerit Papa'ya makyajlı afiş

Geçen Şubat ayında ilerleyen yaşı nedeniyle görevinden feragat eden Emerit Papa 16. Benediktus'un fotoğrafının, Milano Üniversitesi'ndeki 'Gay Grubu' adlı oluşumun hazırladığı bir afişte makyajlı kullanılması ülkede tartışma başlattı

Milano Üniversitesi’ndeki sineforum etkinliğine ilişkin bir afiş, dini çevreleri kızdırdı. ’Eşcinsellik ve din’ temalı tanıtımda 16. Benediktus (Joseph Ratzinger), dijital ortamda fotoğraf düzenleme programlarıyla makyajlı hale getirildi.

Söz konusu forum ve tanıtım için ise üniversite bütçesinden 4 bin Euro ayrıldığı öne sürüldü.

Berlusconi ailesine ait Il Giornale gazetesi, "Bu kutsal bir şeye karşı küfürdür, tüm Katolik cemaatine bir hakarettir" yorumu getirirken, bunun devletin parasıyla eğitim verilen bir okulda yapılmasını eleştirdi.

Katolik Üniversitesi’nden hukukçu Andrea Nicolussi ise, Papa için çizilen imajın, tamamen paradoksal bir provokasyon olduğunu dile getirerek, "Bu, ayrımcılıkla mücadele edenlerin ayrımcılığıdır. Bir Katolik olarak Papa’ya böyle kötü muamele yapılması beni incitti: o, kamu hayatına çekilmeyi seçmiş yaşlı bir insandır ve onun bu iradesi böylece ihlal edilmiştir" dedi.

ASIL SORUN HOMOFOBİ

Öğrenci kolektifi, üniversite yönetiminin kendilerine para verdiği iddiasını yalanlarken, yönetim ise çok küçük bir meblağ tahsis edildiğini kabul etti.

Etkinliği düzenleyen öğrenciler, asıl problemin tanıtımdaki provokasyon değil, homofobi olduğunun altını çizerek, "Sansür uygulanamaz" diye görüş bildirdi.

Aynı üniversitede görev yapan Ahlak Felsefesi profesörlerinden Laura Boella ise öğrencilere destek çıktı. Bu tartışmanın gereksiz olduğunu savunan Boella, öğrencilerin sadece hiciv penceresinden bakarak, homofobiye dikkat çekmek istediklerini belirtti.



Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)

Haberin Devamı