Gündem Emin Arslan, mayısta yargı önünde

Emin Arslan, mayısta yargı önünde

Paylaş
Emin Arslan, mayısta yargı önünde

İstanbul Emniyeti'nce düzenlenen son yılların en büyük uyuşturucu operasyonuna ilişkin iddianame kabuledildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen son yılların en büyük uyuşturucu operasyonuna ilişkin hazırlanan iddianame İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce onaylandı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianamede, soruşturmanın 21 Aralık 2008'de Tuzla'da bir depoda bulunan uyuşturucu maddenin Suriye'ye gönderileceği yönünde emniyete yapılan bir ihbarla başladığı belirtildi. İhbar sonrası başlatılan teknik takiple, Yüksek Kimya Mühendisi Hüseyin Rıza Işık ve Mehmet Naci Altaç'ın kontrolünde ve yönetiminde bulunan sentetik uyuşturucu imalathanesinde faaliyette bulunulduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, telefon dinlemelerinde bu şahısların Kilis'li Hebo lakaplı Habib Kanat'la irtibatlı olduklarının tespit edildiği kaydedildi.

Hüseyin Rıza Işık'ın bir başka uyuşturucu davası kapsamında tutuklanıp tahliye olduktan sonra borçlandığı ve bu nedenle serbest kalınca tekrar Habib Kanat'la irtibat kurduğu da iddianamede yer aldı. İddianamede ayrıca , Işık'ın CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay'la birlikte uyuşturucu imalatı yaptığı da belirtildi. Aralarında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 23 sanık, 27 Mayıs 2010 tarihinde 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak.

DHA

Haberin Devamı