Opr. Dr. Hande Akbaş Emin olmak istiyorsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Emin olmak istiyorsanız...

Haberin Devamı

Halsizlik, mide bulantısı, şişkinlik, uyku hali gebeliğin belirtileri ama unutmayın, başka birçok hastalıkta da bunlar karşımıza çıkıyor. Hamilelikten emin olmanın en etkili yolu kanda yapılan kan testi ya da ultrasonda gebelik kesesinin görülmesi...

Hamilelik belirtisi değil mi?

Polikistik over sendromu var. 3 yıldır evliyim. Anne olmak istiyorum. Yeni adetim bitti ama karnımda ve vücudumda şişlikler var. Midem bulanıyor. Sürekli uyumak istiyorum. Acaba bunlar hamilelik belirtileri mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bizim için gebeliğin en kesin tanısı adet gecikmesi olan bir kadında kanda yapılan gebelik testiyle konulur. Bunu veya ultrasonda gebelik kesesini görmeden gebelikten asla emin olamayız. Polikistik over sendromunda yumurtalıklarda tembellik olabilir. Adetlerde de düzensizlik varsa gecikmeden muayene olun.

Gebe kalır mıyım?

26 yaşında kadınım, 3 aylık evliyim ve hamile kaldım. Bebeği aldırdım. Kürtajda doktor rahmin ters olduğunu anlattı. Acaba yeniden hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, rahmin ters olmasıyla gebe kalmanız arasında hiçbir olumsuz ilişki yoktur. Tekrar hamile kalabileceğinizi düşünüyorum. Ama 1 yıl denemenize rağmen gebe kalamazsanız, o zaman geçirdiğiniz kürtaj herhangi bir enfeksiyon ya da yapışıklığa neden olmuş mu diye rahim filmi çektirebilirsiniz.

Ara kanama başladı

29 yaşındayım. Korunma iğnesi yaptırıyorum. 3’üncü iğneyi yaptırmadan önce ara kanama başladı. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, aylık korunma amaçlı kullanılan iğnelere bağlı olarak adet düzensizliği sıklıkla karşımıza çıkar. Devam ederse ve sizi rahatsız ederse o zaman kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak başka korunma yöntemini deneyebilirsiniz.

Ne zaman adet görürüm?

36 yaşındayım, 2.5 ay önce doğum yaptım. Normal adet düzenime ne zaman geçerim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte doğumdan sonra en geç 1 yıl içinde adetler eskiye döner. Anne emziremediyse, adet lohusalık dönemi olan 40 günün hemen bitmesinden en geç 3 ay sonra başlayacaktır. Adetiniz ilk 1 yıl içinde başlasa bile emzirmeye aktif devam ediyorsanız düzenli olmayabilir. Bu son derece normaldir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder