Gündem Eminağaoğlu beraat etti

Eminağaoğlu beraat etti

Paylaş
Eminağaoğlu beraat etti

Eminağaoğlu beraat etti

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay 4. Ceza Dairesinde yargılandığı "yargı görevi yapanı etkileme" suçundan beraat etti.

Haberin Devamı

Eminağaolu’nun yargılanmasına Yargıtay 4. Ceza Dairesinde devam edildi.
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Eminağaoğlu’nun birinci sınıf savcı olması nedeniyle yargılamasını, ilk derece mahkemesi sıfatıyla yapıyor.
Duruşmaya Eminağaoğlu ve avukatı Ahmet Akgül katıldı. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Güneş, bir önceki duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrarlayarak Eminağaolu’nun üzerine atılı suçlardan beraatına karar verilmesini istedi.

Eminağaoğlu da esas hakkındaki savunmasını tekrarladı. Savunmaya ilişkin son sözü sorulan Eminağaoğlu, "Davaya konu edilen sözlerim hukuk devletinde suça konu olmayacak nitelikteki sözlerdir. Bu sözleri aynen tekrar ediyorum. Takdiri yüce heyete bırakıyor ve beraatımı istiyorum" dedi.
Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararı açıklayan Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Osman Yaşar, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, "yargı görevi yapanı etkileme" suçundan beraatına karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı