Magazin Emina'nın oyunculuk macerası kısa sürdü

Emina'nın oyunculuk macerası kısa sürdü

Paylaş
Emina'nın oyunculuk macerası kısa sürdü

Balkanlarda şarkıcı kimliğiyle bilinen Emina Sandal'ın oyunculuk macerası kısa sürdü

EMİNA Sandal, Sırp basınında çıkan, “Türk medyası, Sırp bir kadının nasıl olup da başrolü alabildiğini kabullenemedi!” şeklinde şiddetle yalanladığı demecini henüz yeni unutturmuştu ki dizinin yapımcısı Emina’yı kadro dışı bırakma kararı aldı. İlk oyunculuk denemesi “Lale Devri”nde başrol karakteri Lale’yi canlandıran Emina Sandal’ın oyunculuğu birinci bölümden itibaren yetersiz bulunarak eleştirilmişti. Özel oyuncu koçunun takviyesiyle ilerleme kaydetse de ilk oyunculuk macerasındaki kötü gidişin önüne geçemedi. Avşar Film’in Show TV’deki dizinin başrol karakteri Lale’yi senaryo gereği doğum sonrası öldürmeye karar vermesi günün konusu oldu.

MİRSAD TÜRKCAN’IN KARDEŞİ
Ülkemizde Mustafa Sandal’ın eşi olarak tanınan Emina doğup büyüdüğü ülkesi Sırbistan’da müzik dünyasının en ünlü starlarından birisi. Geçen yıl Goran Bregoviç bestesiyle Eurovision’a katılmak için Sırbistan finalinde ilk üçe kaldı. Uzun süre flört ettiği popçu Mustafa Sandal ile 2008 yılında İstanbul’da evlenen Emina’nın Yaman adında bir oğlu oldu. Emina’nın hayatı eski Yugoslavya Cumhuriyetlerinden Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde başladı. Türkiye ve Türklere sevdalı üç çocuklu Müslüman bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Emina’nın ağabeyi, ülkemizin en sevilen sporcularından olan ve Türk vatandaşı olarak NBA’de forma giymiş, halen Fenerbahçe Ülker’de oynayan milli basketbolcu Mirsad Türkcan. Ablası Sabina psikolog, annesi Seniya Hanım pediatrist, babası Nusret Bey ise kardiyolog. Mimar olma hayalinden çizimlerinin beğenilmemesi üzerine vazgeçince ülkesinde BK Üniversitesi’nde (Univerzitet Braca Karic) yapımcılık ve yönetmenlik bölümünde okudu. Daha sonra yapmak istediği şeyin şarkıcılık olduğuna karar verdi. 2000 yılında Karadağ’da “Zlatna stava” (Altın Yol) adlı gençlik festivalinde birinci olarak adını duyurdu. 2002’de “U la-la” şarkısıyla Bosna Hersek’in Eurovision adaylarından biri oldu. “Nokta” adındaki çıkış şarkısı ve albümü Sırbistan, Bosna Hersek ve diğer Balkan ülkelerinde hit oldu. Çıkardığı İngilizce albümle Avrupa’da ses getiren, Sırbistan’ın en pahalı video müzik klibini çeken Emina, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya ve Karadağ gibi eski Yugoslavya cumhuriyetlerinin en tanınmış sanatçılarından biri oldu, diğer komşu ülkelerde de tanındı. Türkiye’de evlenip yerleşme kararı aldıktan sonra kariyerine bir süre ara veren Emina ardından müzik çalışmalarını ülkesinde sürdürmeye devam etti. Balkan medyasının yakından takip ettiği sanatçı, birçok derginin kapağını süsledi. Türkiye ve Türkler hakkındaki olumlu sözleriyle adeta tanıtım elçimiz gibi çalıştı. İspanyol aktrist Penelope Cruz’a benzeyen yüz hatlarıyla ülkemizde de en ünlü dergilerin kapaklarını süsleyen Emina’nın iddialı başlayan oyunculuk serüveni ağır bir yara aldı. Emina’nın oyunculuk kariyeriyle ilgili yeni kararları bu krizi atlattıktan sonra önümüzdeki günlerde netleşecek.



‘SIRP GAZETESİ ÇARPITTI’
Emina Sandal, geçtiğimiz haftalarda bir Sırp gazetesine söylediği iddia edilen “Türk medyası, Sırp bir kadının nasıl olup da başrolü alabildiğini kabullenemedi!” şeklindeki demeciyle gündeme gelmiş, gazetelerde yayınlanması üzerine bu sözleri şiddetle yalanlayıp Türk halkı ve medyası hakkında böyle bir söz söylemesinin mümkün olmadığını belirtmişti. Ekmeğini yiyip suyunu içtiği Türk insanına sonsuz saygı duyduğunu söyleyen Emina, söz konusu Sırp gazetesine, Türkiye’de çocukken kaybettiği babasıyla ilgili ısrarlı sorular karşısında dayanamayıp ağladığını söylediğini Sırp gazetesinin ise bu sözlerini çarpıttığını ifade etmişti.

Film yönetmenliği eğitimi aldı
ASIL ADI: Emina Jahovic (Yahoviç) Sandal
DOĞUMU: 15 Ocak 1982
DOĞUM YERİ: Novi Pazar-Sırbistan
ANNE BABASI: Annesi çocuk doktoru Seniya, babası kalp doktoru Nusret Türkcan
EŞİ VE OĞLU: Mustafa Sandal, Yaman (3)
EĞİTİMİ: Sırbistan Braca Karic Üniversitesi Sinema Yapımcılık-Yönetmenlik bölümü
HİT OLMUŞ ŞARKILARI: Ta ka, Osmi, U la-la, Tvoja gre ka, Da l’ona zna, Nije vise tvoja stvar, Cool ena, Exhale, Jo ti se nadam, Pile moje, Med, Ti kvariigro

2

Haberin Devamı