Gündem Emine, cinayete tanık olduğu için öldürülmüş

Emine, cinayete tanık olduğu için öldürülmüş

Paylaş
Emine, cinayete tanık olduğu için öldürülmüş

Emine, cinayete tanık olduğu için öldürülmüş

Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nin Uludağ’ın eteklerindeki Gökçeören Köyü’nde bir gün arayla başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülen Murat Mert (36) ve sevgilisi Emine Aktaş (27) cinayetini jandarma çözdü. Gözaltına alınan Yunus Genç (25) ve arkadaşları, Murat Mert’i hırsızlık malının paylaşımı yüzünden çıkan kavgada öldürdüklerini, Emine Aktaş’ı ise cinayete tanık olduğu için vurduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Gökçeören Köyü Sarnıçbaşı Mevkii’nde geçtiğimiz 12 Nisan günü Emine Aktaş’ın, bir gün sonra da cinayetten üç gün önce birlikte yaşamak için kaçtığı evli ve 1 çocuk babası Murat Mert’in cesedi bulundu.

Kafalarına sıkılan tek kurşun ile yaşamını yitiren sevgililerin öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatan jandarma, hırsızlık ve adam yaralama suçlarından kaydı bulunan Murat Mert’in, son olarak aynı suçlardan 80 kaydı bulunan Yunus Genç ile görüştüğünü tespit etti. Gözaltına alınan Yunus Genç, suçunu itiraf edip cinayetlerde kullandığı tabancayı jandarmaya teslim etti.

ÖLDÜRDÜ, PİKNİĞE DEVAM ETTİ

Jandarmada verdiği ifadede, Murat Mert’i hırsızlık malının paylaşımında aralarında çıkan tartışma sonucu öldürdüğünü söyleyen Yunus Genç şunları anlattı:

Haberin Devamı

“Olay günü Mudanya’dan bir otomobil kiralayıp, ağabeyim Yusuf Genç (30) ve arkadaşlarım Taner Topsakal (23), Murat Çalışkan (25) ve Aydoğan Aydın (30) ile Nilüfer İlçesi’ndeki Kent Ormanı’na piknik yapmaya gittim. Beni cep telefonundan arayan Murat konuşmak istediğini söyledi. Pikniğe ara verip alışveriş merkezine giderek kendileriyle buluştuk. Daha sonra Gökçeören Köyü’ndeki ormanlık bir alana daha rahat konuşmaya gittik. Burada mal paylaşımında aramızda tartışma çıktı. Ben tabancamla Murat’ı öldürdüm. Sevgilisi Emine Aktaş’ı ise tanıklık yapmaması için kafasına sıkarak vurdum. Cesetleri ayrı ayrı yerlere bırakıp ağabeyim ve arkadaşlarımın yanına giderek pikniğe devam ettim. Sonra da yakalandım” dedi.

KİRALANAN OTOMOBİLDE KAN İZLERİ

Jandarma cinayet sonrası Yunus Genç’in kiraladığı otomobilde ultraviyole ışınlar kullanarak incelemeler yaptı. Yapılan araştırmada otomobilde öldürülen sevgililerin kan izleri tespit edilince bu kez Yusuf Genç, Taner Topsakal, Murat Çalışkan ve Aydoğan Aydın da gözaltına alındı.
Sorgulamaları tamamlanan zanlılar ifadeleri alındıktan sonra bugün ‘Birden fazla kişiyi öldürmek’ ve ‘Cinayet zanlısına yardım ve yataklık yapmak’ suçlarından adliyeye çıkartıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Haberin Devamı

Eşinden boşanan Gülşen Doğu, kızının katillerinin bugün adliyeye çıkartılacağını öğrenince yakınlarıyla birlikte adliyeye geldi. Zanlıları görünce sinir krizi geçiren acılı anne, “Caniler kızıma nasıl kıydınız” diye bağırdı. Kızının tek suçunun sevmek olduğunu belirten Gülşen Doğu, “Katillerin yakalanması tek sevincim” dedi.

Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU/ BURSA,(DHA)