Siyaset Emine Erdoğan-Carla Bruni bilmecesi
Paylaş
Emine Erdoğan-Carla Bruni bilmecesi

Başbakan Erdoğan'la Fransa'ya gidecek olan Emine Erdoğan'ın Carla Bruni tarafından misafir edilip edilmeyeceği netlik kazanmadı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün eşi Emine Erdoğan’la birlikte Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti. Erdoğan’ın Saraybosna’dan sonraki durağı ise Fransa’nın başkenti Paris olacak.

Erdoğan yarın Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir çalışma yemeğinde bir araya gelecek. CHP lideri Baykal geçen ay yaptığı konuşmada 2004’te dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Erdoğan’a “Türbanlı eşini Fransa’ya getirme” dediğini öne sürmüştü.

Bu iddia sert tartışmalara yol açmıştı. Başbakan’a bu akşam çıkacağı Fransa gezisinde Emine Erdoğan da eşlik edecek. Erdoğan, Sarkozy ile birlikte “Fransa’da Türkiye mevsimi” etkinliğinin kapanış galasına katılacak.

Ancak, bu kez davetin “çalışma yemeği” formatında olması nedeniyle Emine Erdoğan, tıpkı Sarkozy’nin eşi Carla Bruni gibi Elysee’deki yemeğe katılmayacak. Buna karşılık, aynı saatte Emine Erdoğan’ın başka bir mekanda Bruni tarafından misafir edilip edilmeyeceği açıklık kazanmadı.

Haberin Devamı