Gündem Emine Erdoğan: Türkiye, dünya mazlumları için de umut

Emine Erdoğan: Türkiye, dünya mazlumları için de umut

Paylaş
Emine Erdoğan: Türkiye, dünya mazlumları için de umut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnsanlığın emaneti Kudüs, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gerçek sahiplerinin elinden alınmaya çalışılıyor. Böylesi bir zulüm ancak vicdanlı yüreklerin cesur mücadelesiyle aşılabilir." dedi

Emine Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 6. Geleneksel Üye İftarı programına katıldı.

Haberin Devamı

Burada konuşan Erdoğan, ramazanın bağışlanmaya vesile, ruhun ve bedenin arınmasına fırsat olduğunu söyledi.

Bir aylık nefis mücadelesinin, tüm yıla yayılarak hayatın manevi bir disiplin altına almasını temenni eden Erdoğan, "Ramazan, aynı zamanda köklü bir geleneği, zengin bir kültürü bize yeniden hatırlatan iklimdir." ifadesini kullandı.

'YENİ UFUKLAR AÇTI'

Erdoğan, KADEM'in kadınların güçlendirilmesi için nitelikli projeler ürettiğini vurgulayarak, "Geleceğe İşbaşı Projesi" ile kızlara yeni ufuklar açtığını söyledi.

Projenin, sivil toplum-kamu iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu dile getiren Erdoğan, şunlar kaydetti:

"42 evladımız, bilişim teknolojileri, tıbbi sekreterlik, muhasebe gibi alanlarda iş sahibi oldu. Bu somut çıktı, projenin geleceği adına da umut vadetmektedir. Bu vesileyle projeye katkı veren tüm kurum ve kuruluşları, sponsorları tebrik ediyorum. Bu projenin KADEM'in tüm te

Haberin Devamı

Erdoğan, programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Geleceğe İşbaşı Proje'sinden mezun olan gençlerle fotoğraf çektirdi.

AA