Magazin Emine Erdoğan'a ödül veren başkan, eski damat çıktı

Emine Erdoğan'a ödül veren başkan, eski damat çıktı

Paylaş
Emine Erdoğan'a ödül veren başkan, eski damat çıktı

Emine Erdoğan'a ödül veren başkan, eski damat çıktı

MÜGE DAĞISTANLI - POSTA
AJDA PEKKAN VE ALİYE SİMAVİ'NİN ESKİ NİŞANLISI

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’a, adını İsviçre’deki ünlü kayak merkezinden alan Crans Montana Forumu barış, özgürlük ve demokrasiye yaptığı katkılardan ötürü ‘2011 Vakıf Ödülü’nü vermişti.

Ödül 16 Şubat’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de forumun kurucusu ve başkanı Avukat Jean Paul Carteron tarafından Emine Hanım’a sunulmuştu.

Eski Fransız sömürgesi Fildişi Sahilleri’nin devlet başkanının eşi Dominique Folloroux Quattara’ya da 16 Şubat gecesi ‘2011 Vakıf Ödülü’ verildi. 64 yaşındaki Carteron ile ‘akraba’ çıktık!!!

Doğu kültürüne ilgi duyan Carteron 1972’de İstanbul’da Ajda Pekkan ile nişanlanmış! 1974’te de dönemin ünlü gazetecisi Haldun Simavi’nin kızı Aliye Simavi ile nişan yüzüğü takmış. Yüzükler Paris’ten getirilip, İstanbul’da törenle takılmış. Her iki nişan hüsranla bitse de Carteron bu süreçte Türk sosyetesi ile büyük yakınlık kurmuş. 70’li yıllarda yaz tatillerini Bodrum’da geçirmiş, evli-bekar nice sosyetik hanımefendiyle aşk maceraları yaşamış.

DİKTATÖRLERİN EMLAK DANIŞMANI

Jean-Paul Carteron, Fransız. İsviçre pasaportu da var. Bir ayağı İsviçre’de bir ayağı Monaco’da. Hukuk eğitimini Paris Üniversitesi’nde almış. Buna karşın 1981’den beri Fransa’yla öyle çok sıcak ilişkileri yok. Eski Fransız sömürgesi Haiti’nin baba-oğul diktatörleri Duvalier’lere uzun süre danışmanlık yapmış! Fransa’da emlaklar almalarını sağlamış. Bu sürede hatırı sayılır bir servet edinmiş. 1989’da Crans Montana Forumu’nu kurmuş. Gazeteci Robert Eringer’in internetteki sitesine bakılırsa; Carteron, Crans Montana Forumu’yla diktayla yönetilen Afrika rejimlerine saygınlık sağlıyor ve para kazanıyor.

KARA PARA AKLIYOR DİYE İSVİÇRE’DEN KOVULMUŞ!

İsviçre, para akladığından şüphelendiği Carteron’dan Crans-Montana Forumu’nu 1996’da başka ülkeye taşımasını istemiş. Forumun yeni merkezi Monaco olmuş. İsviçre’nin ‘Para aklıyor’ dediği dönemde Carteron da soluğu Monaco’da almış. ‘Monaco Dünya Zirvesi’nin kurucuları arasına girmiş. İkinci hatta üçüncü dünya ülkeleriyle bu zirve sayesinde ilişkilerini çok daha güçlendirmiş.

Carteron aylık 50 bin Euro’ya bu ülkelerin Monaco fahri konsolosluğunu yapmaya soyunmuş. Carteron halen Bulgaristan’ın Monaco’daki fahri konsolosu. Monaco Prensi Albert, Carteron’un kim olduğunu çok iyi bilmesine rağmen ilişkilerini sürdürmekte mahsur görmüyor.

Paris’te avukatlık yaparken sağ görüşlü olan Carteron şimdi solcu!

Haberin Devamı