Gündem Emine Erdoğan'ı GATA'ya almamıştı

Emine Erdoğan'ı GATA'ya almamıştı

Paylaş
Emine Erdoğan'ı GATA'ya almamıştı

Balyoz kapsamında dün gözaltına alınan eski GATA Komutanı'nın adı bu olayla da gündeme gelmişti

Emine Erdoğan GATA’da yatan tiyatrocu Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak görüşememişti. Dün Balyoz kapsamında gözaltın alınan isimler arasında, o dönem GATA Komutanı olan Tümgeneral Tuncay Çakan da bulunuyor.

Eski GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan’ın adı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın GATA ziyareti sırasında gündeme gelmişti. Emine Erdoğan, GATA’da tedavi gören tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’u ziyaret etmek istemiş, ancak kendisine “Gelmesin” telkini üzerine eşiyle dışarıda görüşmüştü. O dönem GATA Haydarpaşa’nın komutanı Çakan’dı.

Balyoz Harekat Planı’nın yapıldığı dönem 3. Zırhlı Tugay komutanı olan Çakan, Taraf gazetesinin haberine göre, Selimiye’deki toplantılara katılan generaller arasındaydı. Yine GATA’da patlak veren çürük raporu skandalında da Neşe Başer isimli bir kişi Çakan’ın adını kullanarak çok sayıda kişiye “askerliğe elverişsiz” raporu aldırdığı gerekçesiyle yargılanmıştı.

Çakan 2009 YAŞ toplantısının ardından emekli olmuştu. Dün gözaltına alınan isimler arasında bulunan ve bir dönem Deniz Çıkarma Birlikleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürüten Üçler’in de Kıbrıs Savaşı’nı anlattığı “Kıbrıs Çıkartması” adlı kitabı bulunuyor.

(Taraf)

Haberin Devamı