Siyaset Emine Hanım sitemi
Paylaş
Emine Hanım sitemi

Başbakan Erdoğan eşi Emine Hanım'ın Nejat Uygur'u ziyaret etmek istediğinde GATA'ya girişinin engellendiğini söyledi

ERDOĞAN TRT’YE KONUK OLDU

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan dün TRT’de ‘Enine Boyuna’ programının konuğu oldu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 2007’de geçirdiği felç nedeniyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde tedavi gören tiyatrocu Nejat Uygur’u ziyaret etmek isteyen eşi Emine Erdoğan’ın engellenmesiyle ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu. Erdoğan şöyle dedi:

‘NEDİR BU HAL YA?’ DEMİŞ

“Nejat Uygur GATA’da hasta yatıyor. Eşim ziyarete gitmek istiyor. Nejat Uygur’un hanımı (Nejla Uygur) arıyor ve diyor ki, ‘Ne olur biz sizinle dışarıda buluşsak... Siz buraya gelmeseniz... Burada yetkililer sıkıntı doğabilir, gelmemesi isabeti olur diyor.’ Ben bunu o dönem en üst düzeyde gündeme getirdim. ‘Nedir bu hal ya, ne yaptıklarının farkında mısınız?’ dedim.”

Haberin Devamı

‘BUNLAR HALA YAŞANIYOR’

“Bunu bazı gazeteler yazdı ama ben bugüne kadar söylemedim. Benzeri olaylar bu ülkede yaşandı. Eğer burada iktidar bazı şeylere sabrediyorsa, bunları afişe etmemişse sadece ülkede bir gerilim olmamasından dolayıdır. Biz bunları istemiyoruz. Peki bunun yapılmasına müsaade eden irade dürüst davrandı diyebilir miyiz, özgürlükçü diyebilir miyiz? Bu sıkıntılar hala var.”

‘BİZ DE DIŞARIDA BULUŞTUK’

Emine Hanım’ın GATA’ya girişinin türbanlı olduğu için engellendiği, 2007’de gazetelere haber olmuştu. Nejla Uygur bu konuyla ilgili, “Evet kendisini aradım ve gelmemesini rica ettim. Bana Genelkurmay’dan izin alınması gerektiğini bunun imkansız olduğunu söylediler. Sağolsun Emine Hanım ile dışarıda buluştuk” demişti. 2007’de Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tı.