Gündem Emine'den iz bile yok

Emine'den iz bile yok

Paylaş
Emine'den iz bile yok

Üç kız kardeş babalarını suçladı: “Babamız üvey kızı 5 yaşındaki Emine'yi döverek öldürdü. Parçaladığı cesedi bize taşıttırıp çöpe attırdı.”

Osmaniye Kadirli’de 1994’te tespih ustası Ercan Y. eşi H. ve 3 kızıyla yaşıyordu. H. kendisini döven Ercan Y.’yi terk etti. Babalarıyla kalan kızlar, devlet yurduna verildi.

N.Y., M.Y. ve S.Y. adlı üç kız kardeş, 6 yıl önce babalarının yaptıklarını yurt görevlisine anlatınca olaya savcılık el koydu. N.Y. şunları anlattı:

‘Yere vura vura öldürdü’

“Annem gittikten sonra babam çiftliğimizi kumarda kaybetti. Çok para bulması gerektiğini, beni satacağını söyledi. Direnince beni dövdü. Babam bana 4 kez tecavüz etti.

Öte yandan babam 1995’te 2 ay R.T. adlı bir kadınla yaşadı. Babam kadının kızı olan 5 yaşındaki Emine Yıldırımcam’ı döverek öldürdü. Cesedi parçalayıp tespih yapımında kullandığı talaşa karıştırdı.

Talaşla karışık ceset parçalarını kardeşim M.Y. ve bana bir valizde taşıttırarak çöpe attırdı.” M.Y. de şöyle ifade verdi: “Babam Emine’yi yere vura vura öldürdü. Babam ablamı sık sık yanına çağırırdı.

Bir kez odaya girdiğimde ablam ile babamı yatakta çıplak gördüm. Ablam ağlıyordu.” S.Y. ise “Babam bizi ve küçük Emine’yi dövüyordu” diye ifade verdi.

Şimdi 28, 22 ve 21 yaşında olan kızlarının suçlamasıyla hakkında 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ercan Y. 6 yıl bulunamadı.

Ercan Y. (50) çobanlık yaptığı Bilecik’te mart ayında yakalanıp tutuklandı. Adana’daki davada Ercan Y. suçlamaları reddetti.

Üç kardeşin annesi H.S. (49) “Ercan beni dövüp erkeklere pazarlıyordu, kaçarak canımı kurtardım” dedi.

‘Bizi erkeklere pazarladı’

Öldürüldüğü öne sürülen Emine’nin annesi R.T. ise “Ercan beni de erkeklere pazarladı. Ercan’a kızımı sorduğumda bilmediğini söyledi” diye konuştu.

Emine’nin öz babası Ömer Yıldırımcam da şunları söyledi: “Ayrıldığım eşim, kızımı Ercan Y.’nin yok ettiğini öne sürdü. 15 yıldır kızım Emine’yi bulamıyorum. Emine’nin hayatından endişe ediyorum.” Duruşma ertelendi.

Mehmet KAYMAK/DHA

2