Spor Emirates Kupası, bol golle başladı

Emirates Kupası, bol golle başladı

Paylaş
Emirates Kupası, bol golle başladı

Kupanın ilk maçında Valencia ile Monaco 2-2 berabere kalırken, evsahibi Arsenal, Benfica'yı 5-1 mağlup etti

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Emirates Kupası’nda, Arsenal ilk maçında Benfica’yı farklı mağlup ederken, Valencia ve Monaco kupaya beraberlikle başladı. Emirates Stadı’nın evsahipliği yaptığı kupanın ilk maçında Valencia ile Monaco 2-2 berabere kaldı. İspanyol ekibinin gollerini Carvalho (kendi kalesine) ve Alcacer atarken, Monaco’nun golleri Vezo (kendi kalesine) ve Ocampos’dan geldi. Monaco’nun Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Günün ikinci maçında Arsenal, Benfica’yı adeta gol yağmuruna tuttu. Yobo Sanogo’nun 4 gol atarak damgasını vurduğu karşılaşmada Londra temsilcisinin diğer golü ismi Galatasaray ile anılan Joel Campbell’den geldi. Portekiz ekibinin tek golünü Gaitan kaydetti. Arsenal Menajeri Arsene Wenger, yeni transfer Alexis Sanchez’e ikinci yarıda şans verdi.

İlk gün karşılaşmalarının ardından Arsenal 8 puanla birinci, 3’er puanlı Valencia ve Monaco ikinci, 1 puanı bulunan Benfica ise son sırada yer alıyor.
Tek devreli lig usulüne göre oynanan turnuvada, galibiyete üçer, beraberliğe ise birer puan veriliyor. Emirates Kupası’nda, hücum futbolunun desteklenmesi maksadıyla takımların attıkları her gol için toplam puan hanesine birer puan ekleniyor. Turnuvada yarın ilk maçta Benfica ile Valencia, ikinci maçta ise Arsenal ile Monaco karşılaşacak.

Haberin Devamı