Gündem Emniyet aracına molotoflu saldırı

Emniyet aracına molotoflu saldırı

Paylaş
Emniyet aracına molotoflu saldırı

Manisa'da, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek isteyen 20 kişilik grup, emniyet aracını taşlayarak molotof ile yakmaya çalıştı

Karabekir Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, Hatip Dicle’nin YSK tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek için mahalledeki mobese kamerasını parçalamak istedi. Mahalleli tarafından ihbar üzerine gelen polis ekipleri, gruba müdahale etmek istedi. Polis araçlarını gören 20 kişilik grup, 45 A 4840 plakalı polis aracını taşladı. Ardından da içerisinde iki polisin bulunduğu araca molotof kokteyli atarak yakmak istedi. Otomobildeki iki polis memuru dışarı çıkarken olay yerine çağrılan itfaiye ekibi tekerlekleri yanan aracı söndürdü.

Haberin Devamı

Taşlı ve molotoflu saldırının ardından mahalleye panzer ve çok sayıda polis sevk edildi. Grubun taşlı saldırıya devam etmesi üzerine polis havaya uyarı ateşe açtı. Grup ara sokaklara kaçarak taş atmaya devam etti. Polis biber gazı ve tazyikli suyla grubu tamamen dağıttı. Olayda yaralanan olmazken bir polis aracı kullanılamaz hale geldi.

İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, (DHA)