Gündem Emniyet müdürleri terör yorgunu

Emniyet müdürleri terör yorgunu

Paylaş
Emniyet müdürleri terör yorgunu

İkişer yıldır görevlerini sürdüren Tunceli, Şırnak ve Hakkâri il emniyet müdürleri, 'yoruldukları' gerekçesiyle merkeze ya da başka bir kente tayin istedi

Terörün tırmanışa geçtiği bir dönemde Doğu ve Güneydoğu’nun en kritik üç kenti olan Tunceli, Şırnak ve Hakkâri il emniyet müdürleri, ‘yorulduklarını’ gerekçe göstererek başka göreve atanmalarını istedi. 19 Aralık 2008’de Hakkâri’ye atanan Metin Seyfi Sazak, geçtiğimiz günlerde rapor olarak Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Başkentte Emniyet Genel Müdürlüğü üst yönetimi ile görüşerek merkezde ya da başka bir kentte değerlendirilmesini istediği öğrenilen Sazak’ın, kısa sürede kararname çıkmadığı için şimdilik yeniden Hakkâri’ye döndüğü belirtildi.

Sazak ile aynı kararnamede Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Avcı yer değişikliği isteyen bir başka isim. Mehmet Avcı’nın da Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi ile görüşerek başka bir kentte görev almak istediğini bildirdiği belirtildi. Avcı’nın Isparta’ya kaydırılmasının planlandığı öğrenildi.

Tunceli’den Kastamonu’ya

Aynı gerekçeyle tayin isteyen bir diğer isim ise Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu oldu. Ağustos 2008’de geldiği Tunceli’de 2 yılını dolduran Kalayoğlu, Ankara’ya geldi ve batı illerinden birine tayin istediğini İçişleri Bakanlığı üst yönetimine bildirdi.

Haberin Devamı

Kalayoğlu’nun halen boş olan Kastamonu’ya atanması için planlama yapıldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından ön hazırlığı yapıldığı öğrenilen emniyet müdürleri kararnamesi kapsamına Şırnak, Tunceli ve Hakkâri’nin yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Van emniyet müdürlerinin de alınacağı belirtildi.