Gündem Emniyet-Sen 1 Mayıs'a katılacak

Emniyet-Sen 1 Mayıs'a katılacak

Paylaş
Emniyet-Sen 1 Mayıs'a katılacak

EMNİYET-SEN basın sözcüsü Talip Doğan Karlıbel, emniyet çalışanlarının özlük ve sosyal hakları için mücadele edeceklerini belirtirken, 1 Mayıs'ta sendika olarak meydanlarda olacaklarını belirtti

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışanların özlük haklarının geliştirilmesi amacıyla Emniyet Sendikası (ENMİYET-SEN) kuruldu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan EMNİYET-SEN basın sözcüsü Talip Doğan Karlıbel, emniyet çalışanlarının özlük ve sosyal hakları için mücadele edeceklerini belirtirken, 1 Mayıs’ta sendika olarak meydanlarda olacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk emniyet sendikası kuruldu. Emniyet teşkilatında çalışanların haklarını geliştirmek üzere kurulan EMNİYET-SEN’in kuruluşuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan sendika sözcüsü Talip Doğan Karlıbel, emniyet çalışanlarının haklarını savunacak bir oluşumun olmaması nedeniyle sendikanın bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sendikaya üye olunmaması çağrısıyla ilgili olarak, sendikanın anayasal bir hak olduğuna dikkat çekerek, açıklamanın hukuksuz olduğunu kaydetti. İstanbul Enmiyeti’nde 38 bin memura 2 psikoloğun düştüğünü ifade eden Karlıbel, 20 bine yakın polisin intihar eşiğinde olduğunu savundu.

EMNİYET-SEN’in de 1 Mayıs’taki yürüyüşlere katılacağını dile getiren Karlıbel, gerektiğinde greve gitmeye kadar bir altyapı oluşturduklarını söyledi. Şu an itibariyle 35 bin üyelerinin bulunduğunu ifade eden Talip Doğan Karlıbel, 1 ay içerisinde bu rakamın 75 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

DHA