Gündem Emniyetin dibinde sahte pasaport üssü!

Emniyetin dibinde sahte pasaport üssü!

Paylaş
Emniyetin dibinde sahte pasaport üssü!

İstanbul Emniyeti'ne 100 metre mesafede kiralık ev tutan İranlı, burada 'sahte pasaport merkezi' kurmuş

3 bin euro karşılığında sahte pasaport, Schengen vizesi ve çeşitli ülkelerin kimlik kartlarını yapan İranlı M.P.K gözaltına alındı. M.P.K.'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 100 metre uzaklıktaki evinde yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport ele geçirildi. İki ay önce sınırdışı edilen M.P.K.'nin yakalanmamak için İran'dan Türkiye'ye sınır kapısı yerine dağdan yürüyerek girdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

50 MÜHÜR VE KAŞE ÇIKTI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 2 ay önce düzenlenen operasyonda sahte pasaport düzenlemekten gözaltına alınan ve sınırdışı edilen İranlı M.P.K'nın İstanbul' a geldiği ihbarı üzerine harekete geçti.

İhbar üzerine 1 Ocak 2010 günü Fatih'te bir adrese operasyon düzenlendi. Evde bulunan İranlı M.P.K yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada sahte olduğu belirtilen 150 pasaport, vize, aralarında Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın da bulunduğu çeşitli kurumlara ait 50 mühür, kaşe ile baskı makineleri ele geçirildi.

HERKESE PASAPORT, KENDİSİNE KATIR

Gözaltına alınan M.P.K.'nın 10 Kasım 2009'da bir kişiyi ürettiği sahte pasaportla Fransa'ya yolcu ederken yakalandığı ve sınırdışı edildiği ortaya çıktı. Şüphelinin sahte pasaport ve vizelerle vatandaşları yurtdışına gönderirken kendisinin katır sırtında yurda girdiği tespit edildi.

M.P.K'nın ayrıca emniyete yaklaşık 100 metre uzaklıkta ev kiraladığı ve sahte pasaportları burada ürettiği belirtildi. Fatih Adliyesi'ne çıkarılan M.P.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA

Haberin Devamı