Gündem Emniyet'in dibinde şaşırtan soygun

Emniyet'in dibinde şaşırtan soygun

Paylaş
Emniyet'in dibinde şaşırtan soygun

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 400 metre mesafedeki marketin cam kapısını levyeyle kırıp soygun yaptılar

Soygunculardan 2'si araçlarını Oğuzhan Caddesi üzerinde park etti ve yürüyerek marketin dışarısında bulunan güvenlik kamerasının görüş açısını yere doğru çevirdi. Daha sonra ellerindeki levye ile marketin kapısını aralamaya çalıştı.

Hırsızlar yaklaşık 7 dakika boyunca kapıyı kırmak için uğraştı. Saatler 05.53'ü gösterdiğinde hırsızlar kapı camı kırıldı.

İçeride güvenlik görevlisinin bulunmadığı marketin genel merkezine kapının kırıldığı an olan 05.53'te alarm düştü. Soyguncular kırık olan camı genişleterek 05.55'te markete girdi. İçerideki soygun yaklaşık 2 dakika sürdü.

Bu sürede kasaların üzerindeki pahalı sigaraların hepsini ellerindeki torbalara doldurdu. Ucuz olan az sayıdaki sigarayı bırakan soyguncular, jiletleri de alarak kaçtı. Hırsızların yaptığı soygun, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Yaklaşık 11 dakika süren soygun sırasında onlarca aracın marketin önünde geçmesi de dikkat çekti



POLİSLER 2,5 DAKİKA SONRA GELDİ

Marketten kolileri alan hırsızlar caddedeki araçlarıyla hızla uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 400 metre uzaklıktaki markete polis, hırsızlar ayrıldıktan 2,5 dakika sonra ulaştı.

Hırsızlık olayının ardından gelen marketin genel merkezindeki yetkililer ile polis incelemelerde bulundu. Soygunun maddi boyutu henüz açıklanmazken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün dibinde hırsızlık yapma cesaretini gösteren şüphelileri yakalamak için araştırmalara başlandı.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL-DHA

Haberin Devamı