Spor Emre Can: Gerrard gibi olamam

Emre Can: Gerrard gibi olamam

Paylaş
Emre Can: Gerrard gibi olamam

Liverpol'un Türk asıllı futbolcusu Emre Can, "Gerrard gibi büyük bir oyuncuyla kıyaslanmamalıyım çünkü asla öyle olamam" dedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen Emre Can, İngiliz basınında yer alan "yeni Steven Gerrard" benzetmesine katılmadığını söyledi.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Emre Can, normalde orta sahada oynamasına rağmen Liverpool’da sağ bek olarak görev almaya alıştığını ifade ederek şunları belirtti:

"Kendimi hala bir sağ bek olarak görmüyorum. Atak yapma ve oyun kurma özelliğim olduğu için benden böyle bir talepte bulunuldu. Bu durum başlarda beni şaşırtsa da gençliğimde savunmada oynadığım için alışmam zor olmadı."

Liverpool’da yeniden orta sahada forma giymek istediğini söyleyen Can, "Böylece Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) öncesinde Almanya Milli Takımı’na da seçilebilirim. Teknik direktör Brendan Rodgers da orta sahada oynamayı tercih ettiğimi biliyor" ifadesini kullandı. Emre Can, İngiliz basınında "yeni Steven Gerrard" olarak nitelendirilmesine ilişkin de şunları kaydetti:

"Gerrard gibi büyük bir oyuncuyla kıyaslanmamalıyım çünkü asla öyle olamam. Çocukluğundan beri Liverpool’da oynuyor ve şimdiden yaşayan bir efsane durumunda. Ben Emre Can’ım ve kendi yolumda ilerliyorum. Gerrard’ınki gibi bir kariyer benim için büyük bir rüya olur ve gerçekleştirmek hiç de kolay değil."

İngiliz basınında daha önce yer alan haberlerde, Türk asıllı Alman oyuncunun sezon sonunda Liverpool’dan ayrılacak Gerrard’ın yerini doldurabileceği yönünde haberler çıkmıştı.

Haberin Devamı