Magazin Emre Karayel'den 'cinsel organ' tweeti

Emre Karayel'den 'cinsel organ' tweeti

Paylaş
Emre Karayel'den 'cinsel organ' tweeti

'Bir Kadın Bir Erkek' isimli TV programında Emre Karayel'in bornozla gezerken cinsel organının gözüktüğü iddiası üzerine RTÜK'ün kestiği ceza nihai olarak Danıştay tarafından da onandı. Oyuncu Emre Karayel karara tepki göstererek, 'Altımda çizgili şort var. Neden çıplak gezeyim ki dizide?' diye twit attı

POSTA.COM.TR

RTÜK, TÜRKMAX’te yayınlanan ‘Bir Kadın Bir Erkek’te bornozla dolaşan erkek oyuncunun yürürken bacaklarının arasından cinsel organının gözüktüğü gerekçesiyle uyarı cezası vermişti. Televizyon bu kararı mahkemeye taşımıştı.

Görüntüleri izleyen yerel mahkeme, RTÜK’ün kararının yanlış olduğunu, oyuncunun iç çamaşırı giydiğini ve cinsel organının gözükmediğini belirterek verilen cezayı kaldırma kararı almıştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20398","20398","201408","20398-174008.jpg","1", "0","Cinsel organı gözüktü RTÜK cezayı kesti");


RTÜK'ÜN İTİRAZI DANIŞTAY'DA KABUL EDİLDİ VE CEZA KESİNLEŞTİ


Bu karara RTÜK itiraz etti. Bu kez görüntüleri Danıştay yeniden izlendi. Danıştay, bilirkişinin uzman olmadığını, görüntülerin müstehcen olduğunu belirleyerek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Oyuncu Emre Karayel, karara Twitter'dan tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:


"Beş yıl önce de izah ettik bir kez daha edeyim; çizgili şort var altımda. Neden çıplak gezeyim ki dizide zaten!!"

"Bir de cezayı kime kestiler onu merak ettim! Artık var olmayan 1k1e yapima mi? Kapatılan kanal turkmaks'e mi? TMSF'de olan Digiturk'e mi?"