Opr. Dr. Hande Akbaş Emziriyorsanız adet düzensiz olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Emziriyorsanız adet düzensiz olabilir

Haberin Devamı

Doğumdan sonra bebeğinizi emziriyorsanız adetlerinizin düzensiz olması doğaldır. Bu konuda telaş etmeyin ama her zamankinden çok farklı bir durum gözlemliyorsanız mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanınıza başvurarak kontrol altında olun.

Çocuk istiyoruz, eşimde hiçbir sorun yokmuş

34 yaşındayım. 4 yıllık evliyim, çocuğumuz olmuyor. Bana yapılabilecek bütün testler yapıldı, hiçbir problem yok. Eşimin tahlillerine ürolog baktı “Sorun yok” dedi. Ama son gittiğim kadın doğum uzmanı eşimin sperm tahlilinde sorun olduğunu söyledi. Kafam çok karışık. Son testi size yolluyorum. Acaba bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sperm değerleriniz normal olsa bile 4 yıldır çocuk istemenize rağmen maalesef olmadıysa detaylı araştırma yapılması gerekmektedir. Bazen sebebi açıklanamayan kısırlık durumları söz konusu olabilir. Bir de sperm analizi genellikle deneyim gerektiren bir tetkik olduğundan bunu tüp bebek bölümü olan bir yerde eşinizin tekrar etmesini öneririm. Ancak normal çıksa bile mutlaka sürenin 4 yıl olması nedeniyle üreme tıbbıyla uğraşan bir kadın doğum uzmanın fikrini almanızı öneririm.

Gebelik şekerim olabilir mi?

25 haftalık hamileyim. 50 gram şeker testi yaptırdım. Sonuç 151 çıktı. Doktorum 100’ lük test istedi. Onun da sonuçlarını size yazıyorum. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 50 gram şeker yüklemeniz yüksek çıkmış. Ama bu sadece tarama testi olup esas tanı konulması için 75 ya da 100 gramlık şeker yükleme testleri yapılması gerekir.

Nitekim doktorunuz 50 gram şeker yüklemeniz yüksek çıktığı için doğru bir şey yapıp 100 gram şeker yüklemesi istemiş. Bu testin sonucuna göre de şeker düzeyleriniz normal çıkmış. Yani gebeliğe bağlı herhangi bir şeker hastalığınız yok. Endişelenecek hiçbir sorun yok, merak etmeyin lütfen...

Doğumdan sonra adetim düzensiz

28 yaşındayım, 9 ay önce doğum yaptım. Doğumdan önce 28 günde bir adet görüyordum. Doğumdan sonra adetlerim 2 ay düzensiz oldu. Şimdiyse 24 günde bir adet görüyorum. Bunda bir sorun var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucum, halen emziriyorsanız adetlerinizin zaman zaman düzensiz olması çok doğaldır. 21-37 gün arası adet görme sınırı bizim için doğal sınır olarak kabul edilir. Sizde endişelenecek bir durum görmüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder