Derya Özel Emzirme haftası
HABERİ PAYLAŞ

Emzirme haftası

Haberin Devamı

Anne sütünün önemini artık bilmeyen yok. Anne sütünün yerini hiçbir şey tutamaz, bu yüzden Ekim ayının ilk haftası Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Emzirmek doğaldır, güvenlidir ve bebekle anne arasında kurulan ilk özel bağdır. Hala bir kadının, bebek istediği zaman olabilecek her yerde emzirmesinin yersizliğinin tartışılması sinir bozucu.

Siz karnınız acıktığında yemeğinizi kimse görmesin diye tuvalette mi yiyorsunuz? Öyleyse bir bebek neden saçma sapan yerlerde herkesten gizlenerek annesinden beslensin ki?

Yapılan araştırmalarda hep aynı sonuç çıkıyor; anneler bebeklerini emzirmek için gizli oda arayışı içine giriyorlar. Emzirme Haftası’yla ilgili 2 tarih geziyor internette. 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası tüm dünyada kutlanırken, Türkiye’de ise 1-7 Ekim Emzirme Haftası’nda Sağlık Bakanlığı’nca yapılan çalışmalar var. Siz sadece bebeğinizi dinleyin ve bebeğinizle kurduğunuz bağı kimsenin bozmasına izin vermeyin.

ETKİNLİK KUŞU

Palladium Ataşehir, 2 Ekim (bugün) tarihinde ‘Masal Küresi’ etkinliği düzenliyor. Dünya klasikleri arasında yer alan Hansel ve Gretel, Rapunzel masallarına uygun temalı atölyeler, masal dinletileri, mimli masallar, ritimli masal anlatımları gibi birbirinden farklı performanslar sergilenecek.

Kidsnook Masal Akademi’nin danışmanlığında gerçekleşecek Palladium Ataşehir Masal Küresi etkinliklerinde çocuklar ve yetişkinler, masalların büyülü dünyasında kaybolacaklar.

Mim sanatı ve masal anlatımının eşsiz uyumu içerisinde gerçekleşecek Mim’li Masal anlatımlarının yanı sıra, yaratıcı drama, ritim ve müzik eşliğinde kurgulanan ‘Ritimli Masallar’ da sahne üzerinde gerçekleştirilecek. Masal anlatımlarına müzik de eşlik ederken, ritimle birlikte çocuklar kendilerini masal dünyasının içinde hissedecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder