Beden Sağlığı Emzirmek kanseri önlüyor

Emzirmek kanseri önlüyor

Paylaş
Emzirmek kanseri önlüyor

Sivas'ta Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi tarafından verilen konferansta, kadınlar meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bilgilendirildi

Konferansta kadınlar için tehlike arz eden meme ve rahim kanserinin nedenleri ile erken tanının önemi vurgulandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nde görevli Dr. Serdar Ulusu meme ile rahim ağzı kanseri konusunda katılımcı yaklaşık 100 kadını bilgilendirdi. Bu kanser türlerinin erken tanı ile tamamen tedavi edilebileceğini belirten Dr. Ulusu, “Her 8 kadından birinde meme ya da rahim ağzı kanseri görülmektedir.

Bu oran gittikçe artmakta ve kadınlar için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle meme ve rahim ağzı kanserinde erken tanı çok önemlidir. Erken teşhiste, başarılı tedavi sağlandığı için hem hastanın yaşam kalitesi artacak hem de yaşam süresi uzayacaktır” dedi.

Yaş ilerledikçe özellikle meme kanseri riskinin daha da arttığını belirten Dr. Serdar Ulusu, memede kitle oluşmasına neden olan hastalıklar ile ilgili de bilgi verdi. Kanser türleri ile ilgili risk faktörlerinin de anlatıldığı konferansta emzirmenin meme kanseri üzerinde olumlu etkisinin olduğu ve çocuk emziren kadınların daha az meme kanserine yakalandığı belirtildi.

Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA)

Haberin Devamı