Gündem En acı fotoğraf

En acı fotoğraf

Paylaş
En acı fotoğraf

Zonguldak'ta gerçekleşen grizu patlamasında ölen Adem Çengel'in karısı, düğün fotoğraflarını devletin eşinin cenazesi için ödediği parayla alabildi

100 LİRALIK FOTOĞRAF

Haberin Devamı

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon maden ocağında 17 Mayıs’ta grizu patlaması meydana gelmiş, 30 madenci hayatını kaybetmişti. Patlamada ölenlerden Adem Çengel (35) daha 1 yıl önce 25 Mayıs’ta Hava Çengel ile evlenmişti.

Çengel çiftinin bir fotoğrafçıda çektirdiği düğün fotoğraflarını parasızlık nedeniyle alamadığı ortaya çıktı. Başbakanlık Acil Durum Fonu’dan eşinin cenaze masrafları için ödenen 10 bin lira ile düğün fotoğraflarını alan Hava Çengel, şimdi o fotoğraflara bakarak gözyaşı döküyor.

MAAŞININ DOKUZDA BİRİ

İlk yıldönümlerine 8 gün kala kocasını kaybeden Hava Çengel, eşinin 5 yıldır 900 lira ücretle çalıştığı şirkette çoğu zaman parasının ya eksik verildiğini ya da zamanında ödenmediğini, bu yüzden de 100 lira tutan düğün fotoğraflarını şimdiye kadar alamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Aynı faciada, yeğeni Erdem Alkin ve eniştesi Ahmet Karabektaşoğlu’nu da kaybeden Hava Çengel “100 liralık bir fotoğrafı eşim alıp da kendi gözüyle göremiyorsa, o işte çalışıp çalışmamasının ne anlamı var. eşim düğün fotoğraflarını göremeden öldü. En fazla buna üzülüyorum” diye konuştu.