Gündem En acı özgürlük

En acı özgürlük

Paylaş
En acı özgürlük

18 yaşındaki Soner, dershane parasını ödeyemediği için hapse giren annesine üzülüp intihar etmişti. Dershane dün şikayetini geri çekti ve anne hapisten çıktı

3 AY HAPİS YATACAKTI

Fethiye’de 5 çocuklu Sipahi Ailesi, üniversiteye hazırlık için iki evlatlarını dershaneye göndermişti. Anne Emine Sipahi (48), 1400 liralık borç senedine imza atmıştı.

Aile dershane taksitlerini ödeyememişti. Anne, eve haciz gelmesi üzerine faiziyle 5 bin TL’yi bulan borcu 45 günde ödeme taahhüdünde bulunmuş ancak sözünü tutamayınca 2 ay önce hapse girmişti.

‘OĞLUM KENDİNİ FEDA ETTİ’

Dershane yönetimi de parayı tahsil etmekten vazgeçip şikayetini geri çekti. Savcılığın Muğla Cezaevi’ne gönderdi yazı ile de Emine Sipahi öğle saatlerinde özgür kaldı.

Acılı anne, cezaevinden çıktığında ayakta bile duramayacak haldeydi. Gözlerinde, acı, öfke ve isyan vardı. Anne, “Oğlum beni cezaevinden çıkarmak için kendini feda etti” diye gözyaşı döktü.

BALKONDA KENDİNİ ASMIŞTI

Evin 18 yaşındaki oğlu Soner Semih Sipahi annesinin bu durumuna üzülerek bunalıma girmiş ve geçen cuma evin balkonuna kendini iple asarak intihar etmişti.

FAKİRLİK YIKTI

Bütün Türkiye’yi yasa boğan bu olay sonrasında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin dün dershane yetkilileriyle görüşüp borcu üstlendiklerini bildirdi.

İLAÇLA SAKİNLEŞTİRİLMİŞ

Emine Sipahi’nin oğlunun intihar ettiğini cuma gecesi cezaevindeki koğuşunda televizyon izlerken haberlerden öğrendiği ortaya çıktı.

Annenin haberi duyunca koğuşta başını duvarlara vurduğu, intihar etmek için ip ararken son anda arkadaşları ve görevliler tarafından durdurulduğu, ilaç verilerek sakinleştirildiği öğrenildi.

Ahmet BAYRAK-Sezer ŞAHİNDAŞ/DHA

2