Gündem En acı rüya

En acı rüya

Paylaş
En acı rüya

Şehit askerin babası Cevdet Birlik, bir gece önce rüya gördüğünü ve eve gelen subayın, “Oğlunuz şehit oldu” sözüyle uyandığını belirterek “Keşke rüya gerçek çıkmasaydı” dedi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur köyü yakınlarında önceki gece PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Mehmet Ali Birlik’in (21), Aydın Söke’ye bağlı Karacahayıt köyündeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

Acılı baba Cevdet Birlik, bir gece önce gördüğü rüyadan, eve gelen bir subayın, “Oğlunuz şehit oldu” sözüyle uyandığını anlattı ve “Bunu her an yaşayabileceğimizi biliyorduk. Ama artık bu terör bitmeli, başka acılar yaşanmamalı. Keşke bu rüya gerçek çıkmasaydı” dedi.

‘Bunun için mi yetiştirdim?’

Cevdet Birlik, 7 aylık asker olan oğlunun 2 gün önce kendisini aradığını ve “Baba, anneme söyle akşama operasyona çıkacağız. Bizler için dua etsin” dediğini söyledi. Gözü yaşlı anne Hatice Birlik ise 7 ay önce oğlunu askere güle oynaya gönderdiklerini belirterek, “Oğlumu 21 yaşına kadar büyüttüm, yetiştirdim. Bu acıyı yaşamak için miydi tüm bunlar?” diye isyan etti.

Latif SANSÜR/DHA