Magazin 'En ağır eleştiriler anneannemden geliyor'

'En ağır eleştiriler anneannemden geliyor'

Paylaş
'En ağır eleştiriler anneannemden geliyor'

Neslişah Alkoçlar, sağlık programıyla başladığı ekran yolculuğuna CNN Türk'teki “Spor Toplantısı” ile devam ediyor. Birçok spor dalında madalyası bulunan Alkoçlar, kamera önü tecrübesiyle ilgili en ağır eleştirileri anneannesi Hülya Koçyiğit'ten aldığını söylüyor

Aile işleri ve reklam dünyası derken ekran önüne geçiş nasıl oldu?

- Yaptığım medya pazarlama işi ve başta anneannem olmak üzere ailemin medyayla iç içe olması doğal olarak medyayla beni hep yakın tuttu. Bir yapımcı aile dostumuzun bana “Sağlık programı sunar mısın?” teklifi üzerine düşüncem bu yönde gelişmeye başladı. Şimdilerde CNN Türk’te hafta içi her gün saat 10.30’da yayınlanan “Spor Toplantısı” programına katılıyorum.

Peki aile işi cazip gelmedi mi? İş seçimlerinde neyin arayışı içindesiniz?

- Annemle babam, genç ve kendi işlerinde çok başarılı, çalışkan ve profesyoneller. Ayrıca kurumsal bir yapıları da var. Ben de zaten bu yapıda yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum. Tabii ki ileride aile işimizi yapma zorunluluğunda olacağım ama bugün kendi işimi yapıp kendi paramı kazanmak daha keyifli geliyor ve tecrübe kazanıyorum.

CNN Türk’te başka projeleriniz olacak mı?

- Çok çalışıyorum. Bugün yapacağım işe konsantre olmuş durumdayım. İleride ne olur bilemem. Tabii ki programcı, televizyoncu olmak, kendi programımı sunmak hedeflerim arasında ama daha çok erken. İleride buna sadece ben değil, yönetici ve seyirciler karar verecek.

ANNEANNEM BİZİM EVİN BAŞ TACIDIR

Ekranda olmak nasıl bir duygu? Biraz ego yapıyor mu?

- Çok heyecanlı ve ego yapan bir duygu olduğu kesin. Ama en önemlisi bu bir iş ve ben işimin en iyisini yapmak istiyorum.

Televizyonla ilgili tüyoları anneannenizden alıyor musunuz?

- Almaz olur muyum? Türkiye’nin en iyi ekran yüzlerinden birisi anneannem. Hatta bazı çekimlerime gelip beni en sert şekilde eleştiren de anneannem oluyor.

Hülya Koçyiğit size nasıl bilgiler aktardı?

- Tabii ki pek çok bilgi fakat en önemlisi ‘doğallık, doğallık ve doğallık’...

Anneannenizin filmlerini izlerken ya da çekimlerde bulunurken neler hissederdiniz?

- Gurur ve mutluluk.

Siz de onu eleştirir miydiniz?

- Evet. Ailemizde genelde anneannem baş tacıdır ve çok eleştirilmez. Zaten fazla da eleştirilecek yanı yoktur. Ama ailede işiyle ilgili en sert eleştirileri sadece ben yapardım. Bu da onun hoşuna gider ve beni dinlerdi.

MESSI’Yİ ÇOK BEĞENİYORUM

Yoğun olarak hangi tür programları ya da filmleri izliyorsunuz? Örneğin dizi takipçisi misiniz?

- Dizileri çok takip etmiyorum çünkü bu ara çok çalışıyorum. Fırsat buldukça ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisini seyretmeye çalışıyorum. Tabii ki işim gereği bu ara tüm spor programlarını seyrediyorum.

Sporla ilişkinizi bize anlatır mısınız? Hangi sporları yapıyorsunuz?

- 2 yaşımda kayağa başladım. Daha sonra lisanslı olarak kayak yarışmalarına katıldım ve Türkiye şampiyonu milli bir kayakçı oldum. Aynı dönemde snowboard Türkiye şampiyonu da oldum. Üç sene üst üste dünya çocuk kayak şampiyonası ligine katıldım ve en iyi beşincilik derecesine kadar ulaştım. Hem kayakta hem snowboard’da milli olup, gençler olimpiyatında Türkiye’yi aynı anda iki branşta temsil ettim. Ayrıca lisanslı dalgıcım, windsurf, wakeboard, basketbol ve voleybolla ilgileniyorum. Özellikle dedem Selim Soydan’ın eski bir Fenerbahçeli futbolcu olması, babamın da hem Bursaspor hem de Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle çocukluğum hep spor yapmak, futbol seyretmek ve dinlemekle geçti.

Hangi sporcuları beğeniyorsunuz?

- Messi tabii ki. İnanılmaz yetenekli ve ilginç bir hikâyesi de var.

MODAYA OLAN İLGİM BABAMI KIZDIRIYOR

Bir genç olarak nasıl bir yaşam biçiminiz var? Örneğin bir gününüzü nasıl geçirirsiniz? Nerelerde eğlenir, nerelerde gezer, ne yer içersiniz? Bunlara ek olarak hangi tür müzik dinlemeyi seversiniz?

- Müzik kesinlikle Türkçe hatta sadece Türkçe. Gece sokağa çıkacaksam, akşamüstü Lucca ve gece Piyasa; alışveriş İstinye Park, öğlen yemeği Borsa Lokantası. Bunun haricinde stüdyoda çekim ve evde televizyon.

İlginç tatil destinasyonu noktalarınız var mıdır?

- İlginç midir bilmem ama bunaldıkça Bursa’ya gider, çocukluk arkadaşlarımla beraber olurum. Bu, beni çok rahatlatır ve keyif verir.

Kültür sanat ve kitap okumakla aranız nasıldır? Kimleri okursunuz? En etkilendiğiniz yazar ve kitabı nedir?

- Kitap okurum, en son Elif Şafak’ın “Firarperest”ini okudum. Ondan önce ‘Çekim Yasası’nı okudum. Genelde kitap seçimimi psikoloğum İpek Tlabar’ın veya annemin önerilerine göre yaparım.

Moda ile ilişkiniz hangi düzeyde?

- Modayı yakından takip ediyorum. Bir sürü yaratıcı insan hem bizleri hoş göstermek hem de patronlarına para kazandırmak için uğraş veriyor. Buna ayrıca değer veriyorum. Modayı bu kadar sevmem ve imkânlarım ölçüsünde almam tabii ki babamı çok kızdırıyor. Ama ne yapayım, modayı yakından takip etmeyi seviyorum.

ACELECİ VE HEYECANLIYIM

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

- Doğal, aceleci ve heyecanlı.

Kendinizde en çok neyi seviyor ve eleştiriyorsunuz?

- Özgüvenimi severim ama aceleciliğim bazen zarar verir. Bu da sanırım sonuç odaklı olmamla ilgili.

ASLIŞAH’LA HİÇ GEÇİNEMEZDİK

Kız kardeşinizle ilişkileriniz nasıl? Ya da ailede duygularınızı kiminle paylaşırsınız?

- Aslışah’la küçükken hiç geçinemezdik, hep kavga ederdik ama son yıllarda en yakınım ve sırdaşım kız kardeşim Aslışah. Tüm hayatımı onunla paylaşırım. Tabii ki anneannem de benim sırdaşımdır.

(Hürriyet)

3

Haberin Devamı